Валутни курсове за 30.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Европа / Мексикански знамена и гей флагове посрещнаха Тръмп в Шотландия

Мексикански знамена и гей флагове посрещнаха Тръмп в Шотландия

С освирквания, мексикански знамена, гей-флагове в цветовете на дъгата и лозунги „Тръмп обича омразата” посрещнаха кандидата на Републиканската партия за президент противниците на посещението му в Шотландия.

Посланието на тези атрибути явно бе препратка към станалия известен по-рано гей-роман, в който скандалният политик изпълнява главната роля. Романът е озаглавен „Изкушението на Тръмп: милиардерът и пиколото”, а фабулата му се върти около срещата на медийния магнат с младо момче от Мичиган, което работи като пиколо в Хонгконг. Четивото се продава на символична цена от 1,99 долара с цел да се превърне в бестселър. Авторът на пародията е комикът Илайджа Даниел, който споделя, че е успял да напише творбата за четири часа и тя е най-отвратителното нещо, което е правил.

Доналд Тръмп стана свидетел на нелицеприятната гледка при посещение на едно от голф-игрищата си, а от близък хълм събралото се множество му демонстрира „народната любов”.

Един от активистите заяви пред медиите, че проявата трябва да се види от американските журналисти и обясни, че присъствието на мексиканските флагове е в знак на солидарност с народа на Мексико. Той изрази опасенията си, че ако Тръмп бъде избран за президент, ще въвлече Съединените щати във война, а малко след това ще ги докара и до фалит, защото „този човек е глупак”.

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп, Източник: Wikimedia

Тръмп не се смути от „топлото посрещане”, а коментира, че протестиращите му напомнят за противниците от началото на кампанията му за републиканската номинация за президент, а тях той е победил. Ексцентричният милиардер заяви, че не се интересува особено от критиките на европейските ръководители, които не одобряват позицията му спрямо мюсюлманите и каза, че за него е важна единствено подкрепата от народа на Съединените американски щати. Тръмп възкликна на резултата от референдума във Великобритания и го характеризира като „изключителен” и „фантастичен”.

Това е първото международно посещение, което кандидатът на Републиканската партия провежда, след като стана ясно, че получи подкрепата на вътрешнопартийните избори да представлява републиканците на вота за президент наесен.

Виж също

Източник: Wikimedia

Новоназначения и смени в състава на британския парламент. Борис Джонсън е новият външен министър

Новият британски външен министър е Борис Джонсън. Неговото назначение дойде непосредствено след като Тереза Мей …