Валутни курсове за 26.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Близо до Вас / Туристи бяха нахапали от кучета в центъра на „Златни пясъци”

Туристи бяха нахапали от кучета в центъра на „Златни пясъци”

Осем освирепели кучета нападнаха  българка и немски турист

В центъра на курорта „Златни пясъци“.  глутница кучета, но не като от легендарния филм на Тарантино, а съвсем реални и страшни се нахвърлиха върху немски турист и жена с български произход. Оказва се, че тя понастоящем работи в комплекса, съобщава Дарик радио.

Действието се развило в понеделник. В два часа през нощта, както обикновено Красимира Александрова напуснала работното си място и се отправила към дома. Изведнъж, незнайно от къде върху нея се метнали осем ужасяващи кучета.

Потърпевшата споделя

Жертвата разказва, че въобще не е чула дори лай, нито ръмжене. Без да сигнализират по никакъв начин зверовете са я нахапали по левия крак. Красимира сподели още: „Появиха се и още кучета. Започнаха да ме лаят и хапят, след което ме събориха. Свих се и зачаках, защото не знаех какво да направя. За лош късмет никой не мина по алеята. Взех решение да тичам към близкия хотел, защото друго спасение нямаше. Знаех, че кучетата вероятно ще тръгнат след мен, но исках да съм по-близо до хора“.

Някак си жената успява да се измъкне от здравата кучешка за захватка и изтичва до близко намиращият се хотел. Непосредствено след нейното влизане, в хотела връхлетява и 29-годишен окървавен германец.

Кучета
Източник: Pixabay

Красимира разказва как момчето буквално е било обляно в кръв. „Него също го бяха съборили и хапали. Той успял да преброи пет кучета, а аз – осем“, добавя тя.

Жената все още не може да осъзнае какво я е сполетяло, но за сметка на това, множеството рани, който кучетата са й нанесли може би ще й напомнят дълго време за случилото се.

Пострадалата жена споделя още: „Виждала съм бездомни кучета на „Златни пясъци“, които си ги познаваме и не са лоши – малко да ги заплашиш и те бягат. Тези обаче бяха абсолютно еднакви – черни, големи и охранени“. Красимира обмисля варианта да потърси по съдебен път права си, а междувременно е извадила медицинско свидетелство за нанесените й телесни наранявания.

Компетентните органи говорят

Нели Георгиева е началник на приюта за безстопанствени кучета във варненското село Каменар. Самата тя споделя, че случаят се проучва от местните власти. Освен това Георгиева заяви, относно инцидентът са били назначени три проверки, но за огромно съжаление резултати все още няма. Георгиева допълни:“ Не се води статистика колко безстопанствени кучета има в „Златни пясъци“. Лошото е, че от прилежащите селищни образувания редовно се пускат животни, които увеличават популацията“.

Оказа се, че бездомните кучета в този район са много. Само за последния месец в курортното градче са заловени 15 такива. Животните са настанени в близкия приют в Каменар и чакат подходящият осиновител да ги прибере.

Виж също

Варна

Без изненади в конкурса за главен архитект на Варна

Заемащият длъжността главен архитект на Варна Виктор Бузев очаквано спечели конкурса за длъжността, след като …