Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Труден съперник за Англия на осминафиналите след изпуснатото първо място в групата

Труден съперник за Англия на осминафиналите след изпуснатото първо място в групата

Англия не успя да победи Словакия в последния им мач в група „В”, макар да изпусна доста положения. Така четата на Рой Ходжсън отстъпи и първото място в групата на Уелс, който сътвори подвиг и победи Русия с 3:0.

Така англичаните ще имат сложен съперник от групата на Португалия, Унгария, Исладия и Австрия за мача им на осминафиналите в Ница идния понеделник. Словакия остава на трета позиция и очаква развръзката в останалите групи, за да разбере дали ще продължи напред с по-добри показатели от другите трети отбори.

Стадион Джофри Гишар
Източник: Wikimedia

Логично, Словакия запази стартовия си състав от победния мач срещу Русия, докато в отбора на Англия личаха шест промени. Кайл Уокър, Дани Роуз, Деле Али, Уейн Рууни, Рахим Стърлинг и Хари Кейн отстъпиха място на Натаниел Клайн, Райън Бертранд, Джордън Хендерсън, Джак Уилшир, Даниел Стърдиж и Джейми Варди.

С новите попълнения англичаните започнаха агресивно и създадоха няколко положения през първите минути на мача. Първи с пропуск се отличи Джейми Варди, който засече центриране на Стъридж отдясно, но топката премина над гредата. В 17-та минута отново Варди направи най-чистия пропуск, като се озова очи в очи с Козачик, но стражът се намеси компетентно и предотврати опасността. Той спаси своите и в 33-та минута след силен изстрел на Лалана от наказателното поле. Стратегията на словаците в тези минути бе да притъпяват атаките на англичаните и да не допуснат гол, затова се бяха прибрали плътно в половината си. Така Джо Харт изкара едни безгрижни 45 минути на отсрещната врата.

През второто полувреме нещата се раздвижиха. В 53-та минута Смолинг наруши спокойствието на вратаря си, като му върна неразчетено топката с гърди. Мак опита да се възползва от подаръка, но вратарят на англичаните показа, че не е загубил концентрацията си, след като стоя без работа през първото полувреме. При котраатаката Клайн излезе зад отбраната, но Вайс неутрализира удара, който беше и от малък ъгъл. В 61-та минута Деле Али пропусна да се разпише с първото докосване на топката, след като бе заменил Лалана. Това бе и най-чистото положение за гол през второто полувреме и опитите на двата отбора да си отбележат гол не дадоха резулат.

https://twitter.com/England/status/745001952564645889

В другия мач от групата Уелс разби неуверения състав на Русия с 3:0 и с 6 точки завърши на първо място в групата. Храбрите уелсци изиграха един от най-запомнящите се двубои в историята си, но бяха подпомогнати от слабия отбор на Русия. И трите гола на островитяните станаха при груби грешки в отбрана на „сборная”, при които сам човек се озоваваше срещу вратаря. Първо Аарън Рамзи се разписа в 11-та минута, Найл Тейлър направи мечтата възможна в 20-та, а в 67-та и голмайсторът на отбора Гарет Бейл довърши руснаците. В края на мача се стигна до пропуск на Дзюба, който само затвърди неубедителното представяне на руснаците на турнира.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …