Валутни курсове за 06.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Здраве / Топ 5 на храните, които ни състаряват

Топ 5 на храните, които ни състаряват

За да избегнем преждевременното състаряване, специалистите съветват да приемаме повече свежи плодове и зеленчуци, фрешове и риба. Да намалим приема на захар, сол и вижте още какво…

Всеки човек се нуждае от доза самочувствие, но се оказва, че то не е достатъчно, за да се чувстваме добре. Храната, която ежедневно консумираме влияе директно на външния вид. Затова трябва да внимаваме с приема на консерванти, които така или иначе са част от състава на много храни. Употребата им може да доведе до необратими вреди на здравето ни.

ОкоПредставяме ви топ 5 на храните, които причиняват състаряване на организма като цяло

Алкохол

Прекомерната употреба на спиртни напитки освен до тежък махмурлук, води  и до появата на дълбоки бръчки, акне, дерматит. Получава се така защото алкохолът дехидратира кожата. При попадане в организма, той стимулира задържането на вода, която не може да бъде усвоена.

Газираните безалкохолни

Прекаляването с тях може да доведе до чернодробна и сърдечна недостатъчност, както и до появата на кариеси. Много учени смятат, че прекомерната употреба на тези напитки води до повяхване на кожата и състаряване.

Експертите съветват когато ни се похапва нещо сладко да не прибягваме директно към захарните изделия, а да наблегнем на консумацията на плодове. Също така добър начин за поддържане на добро физическо състояние е да заменим захарта с мен.

Преработено месо

Всички видове луканки, шунка, бекон, саламите или общо казано почти всичко, което виждаме във витрините на магазинажите, от местен продукт достатъчно консерванти, които създават проблеми с кожата и предизвикват много възпалителни процеси в организма. Всички знаем, че изработването на колаген в организма е един много важен процес, а прекомерната употреба на преработено месо го забавя. Когато колагенът е недостатъчен кожата наистина  старее. Затова специалистите съветват да приемаме достатъчно риба.

Солта

Колко от вас солят или по-лошо спресоляват храната?Мнозина смятат, че солената храна е много по-вкусна от безсолната – това далеч не е така. За да предотвратим опасността от състаряване, спокойно можем да заменим солта със сок от лимон.

Транс мазнини

Повечето хора дори не предполагат колко голямо количество наситени мазнини съдържат  пържените картофи, пуканките, сладкишите, чипса, бисквити, маргарин и ред други любими храни. Консумацията им в огромни количества води до затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания.

Виж също

Смог

Всеки трети инсулт е причинен от вдишването на замърсен въздух

Приемайки физически нечист въздух, организма предприема насилствено увеличение на кръвното налягане и затлъстяването Само за …