Валутни курсове за 26.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Схемата на „алоджийките“, в която са замесени българка и гъркиня, бе разкрита

Схемата на „алоджийките“, в която са замесени българка и гъркиня, бе разкрита

Източник:publicdomainpictures.net
Източник: publicdomainpictures.net

Гъркиня и българка се опитаха да ограбят чрез телефонна измама възрастен човек

От гръцката полиция разпространиха снимките на две жени, които са участвали в телефонни измами – българка и гъркиня. Техните имена са съответно Стоянка Георгиева Киуврекис, с рождена дата   25/08/1965 и Литусаки Ирини от Атина, родена на 08/11/1974 година.

Препитанието на двете измамнички е било изцяло основано на подобен вид деяния – подлъгване на възрастни хора по телефона и безнаказаното им обиране.  И двете са били задържани, благодарение на указаната помощ на възрастен човек, който се оказа баща на зам. министъра на финансите Йоргос Хулиаракис.

Псевдо-обаждането е протекло както обикновено

Двете престъпници безцеремонно хванали слушалката и се обадили на мъжа, като първите им думи били свързани конкретно с дъщерята на потърпевшия – Лили. Хитрите жени убедили човека, че тя е замесена в пътен инцидент. Първоначалната сума, която поискали от възрастния човек била 20 000 евро и то за какво – да бъдат предадени в прокурорски ръце, след което да бъде напълно оневинена. В момент на паника, човекът не се замислил и им заявил, че няма достатъчно пари, а само една втора от сумата – 10 000 евро. Явно малко след чутото се е освестил и решил да стори следното – позвънил на роднини и съседи и разбрал, че е бил жестоко преметнат. Телефонното обаждане е регистрирано на 2 юни.

Не след дълго гръцките власти са успели да заловят 42-годишната Ирини. Полицаите са я задържали в управлението на квартал Холаргос. При обиск на задържаната са открити мобилни телефони – два броя, а в самия й дом – още три мобилни телефони. Униформените не са стоели със скръстени ръце, а са разследвали щателно ловката Ирини. Резултатите от това не закъснели и полицаите установили, че в схемата е замесена и друга жена – българка на име „Таня“. Малко по-късно се разбрало, че именно в нейната къща, намираща се в квартал „Кипсели“ , двете хитри обирджийски са се укривали. Органите на реда са намерили в дома на Таня различни СИМ-карти и три ключа от луксозни автомобили. Срещу двете престъпници са повдигнати наказателни производства за измами, възлизащи над 30000 евро.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …