Валутни курсове за 29.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Коварна стрелба в гръб праща Митьо Очите в реанимацията

Коварна стрелба в гръб праща Митьо Очите в реанимацията

Стрелецът Радослав Димитров от Плевен е издебнал и стрелял в гръб по Димитър Желязков, смята прокуратурата.

Наблюдаващият прокурор Ангел Ангелов уточнява, че това е станало след първоначалната стрелба. Късо огнестрелно оръжие, гилзите от което са намерени на местопрестъплението, е произвело коварните изстрели.

Следи от ДНК материал от Георги Иванчев са установени по пистолета „Макаров” със заличени номера, който бе открит като веществено доказателство при огледа на престъплението.

По пълнителя са открити следи от лицето Никола Маринов и негов ДНК материал.

Маринов е от групата на Митьо Очите и е по-известен с прозвището Кольо Магарето.

Георги Иванчев и Радослав Димитров са с мярка за неотклонение и са задържани за 72 часа с прокурорска заповед.

Свидетели-очевидци са разпознали и посочили Димитров като стрелец в събитията, довели до прострелването на Димитър Желязков, който влязъл непринудено в заведението, облечен в шорти и с пура в уста. Само бронежилетката странно се вписвала в тоалета му. Около него имало двайсетина от свитата му.

Пистолет с патрони
Източник: Wikipedia

Под смаяния поглед на чуждестранните туристи в заведението е нахлула голяма група яки мъже. Групата на Очите не е имала намерение да вечеря в там, а „под строй” се е придвижила от офиса на охранителна фирма и е завардила изходите на рестората.

Адвокат Росен Петров с основание задава въпроса как е възможна такава наглост и демонстрация на мускули в световноизвестен курорт, какъвто е Слънчев бряг.

Двамата, обвинени в опит за убийство на Желязков, опитаха да скрият лицата си, когато бяха доведени в Бургаския Окръжен съд за разпит, оковани в белезници. Георги Иванчев бе с качулка, плътно покриваща главата му, а Радослав Димитров – с нахлупена бейзболна шапка.

Бяха вкарани през подземен вход в съда, а в залата поискаха домашен арест, защото се чувствали несигурни в бургаския затвор.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …