Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Наука / САЩ: Вече може да провеждаме генетични експерименти с хора

САЩ: Вече може да провеждаме генетични експерименти с хора

Официално вече е разрешено да се експериментира с човешко ДНК

Учени от университета в Пенсилвания поискаха да разполагат с възможността свободно да осъществяват опити по генетична модификация на човека. Тяхното желание бе насочено към Консултативният съвет по рекомбинативна ДНК при министерството на здравеопазването на САЩ. Отговорът на съвета бе изцяло позитивен. Това автоматично значи, че в бъдеще ще може да бъде подобрена ефективността на имунните клетки.

Искаме да се преборим с коварния рак

Самите експериментите ще бъдат провеждани с т.н. технология CRISPR/Cas9, посредством която учените се надяват, че ще съумеят да изградят една нова основа, върху която да могат да осъществяват и развиват по-нататъшните си изследвания. Другата цел на изследователите е веднъж завинаги да победят в борбата срещу раковите заболявания и да дадат светлина в тунела на страдащите.

ДНК
Източник: Pixabay

Периодът, в който тези експерименти ще бъдат проведени не е толкова дълъг –  две години, а участниците в тях – 18 души. Поради факта, че всички доброволци са с различни типове рак, като саркома, меланома и миелома ги прави напълно подходящи за подобен тип изследвания.

В опитите няма да участва само Пенсилванския университет, но и този в Хюстън и Калифорнийския университет в Сан Франциско. Експериментите ще се провеждат в научните центрове, които трите университета притежават.

Виж също

iNext

BMW в партньорство с Intel и Mobileye пускат нова супер кола робот

BMW, Intel и Mobileye подписаха споразумение за разработването на автономна кола. Нейното наименование ще бъде iNext. …