Валутни курсове за 02.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Здраве / Консумацията на пълнозърнести храни гарантира дълголетие

Консумацията на пълнозърнести храни гарантира дълголетие

Рискът от инфаркт и всякакъв вид проблеми със сърдечната система намалява сравнително

Пълнозърнестите храни са пръв приятел на хората, които поддържат здравословен начин на живот. Да не забравяме, че и спортът е важен, но приемането на какъвто и да е вид пълнозърнести храни вода до намаляване на излишните килограми и което е по-важно – редуцира риска от сърдечносъдови заболявания или канцерогенните до минимум.

Специалистите, работещи провеждащи тестове в сферата на здрвословното хранене са категорични, че 48 до 50 грама пълнозърнести храни дневно ще преобърнат организма и ще засилят защитната му функция за предотвратяване на „преждевременна смърт“. Това потвърждава и главният автор на такова изследване – Ци Сун от Харвардския университет, цитиран от БТА.

Пълнозърнест хлябРискът от развиване на рак в човешкия организъм ще намалее с цели 20%, а този от сърдечно заболяване с 23%, ако приемате всеки ден по 70г. пълнозърнести храни. Не е задължително хората, които не приемат подобен вид храни да бъдат застигнати от такива тежки диагнози.

Близо 800 хиляди души са участвали в анализите на редица американски учени  и всички резултати сочат само едно – този вид храни намалява риска от диабет тип 2 и благоприятства за регулирането на човешката флора. Освен това богатите на биоактивни вещества пълнозърнести храни редуцират мазнините и намаляват лошия холестерол.

Виж също

Смог

Всеки трети инсулт е причинен от вдишването на замърсен въздух

Приемайки физически нечист въздух, организма предприема насилствено увеличение на кръвното налягане и затлъстяването Само за …