Валутни курсове за 08.09.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Секретен полицейски доклад разкрива „Стая за игра” на Джако

Секретен полицейски доклад разкрива „Стая за игра” на Джако

Полицейски доклад от 2003 г., разсекретен сега, разкрива подробности от имението на Майкъл Джексън, които шокират.

Порно материали, колекция от книги, видеозаписи с голи деца, жертвоприношения на животни са част от детайлите, открехващи завесата за двойнствения живот, който е водил Кралят на попа.

Най-напред изданието „Radar Online” публикува разсекретени от съда документи, иззети при претърсване на имението на идола „Невърленд” през 2003 г., използвани впоследствие в делото срещу него за гавра с малолетни. Докладът съдържа 88 страници, а авторът му е починал преди 7 години полицейски шеф.

През 2005 г. съдът оправда Джексън по всички 14 обвинения срещу него.

Процесът започва в Санта Мария, Калифорния. Обвинението срещу 46-годишния певец тогава е за сексуално посегателство над 13-годишно момче, извършено в имението „Невърленд”. В обвинителния акт с подробности е изредена хронологията на събитията – опита на Джексън да отвлече момчето Гевин Арвизо, след това да му даде алкохол, за да го склони да спи с него. Адвокатите протестират това обвинение с аргумента, че настоящият процес е с цел родителите на Арвизо да спечелят пари на гърба на певеца. Те изтъкват доводите, че майката на момчето и друг път е предявявала подобни обвинения срещу различни хора, включително и срещу съпруга си.

Майкъл Джексън
Майкъл Джексън, Източник: Wikipedia

Американското списание „Венити Феър” изтъква в анализ отпреди 11 години, че през 90-те образът на Майкъл е идеализиран като непорочен Питър Пан, но певецът всъщност е имал проблеми с наркотиците. През 2003 г. Джексън е осъден от организатора на концертите си в Европа да плати 21,2 млн. долара за два провалени новогодишни концерта в началото на 2000 г. Обвинението представя в доказателство сметка за 264000 долара, платени от организатора на двама германски лекари. Под предлог, че лекува травма, Джексън е бил подложен на поредната терапия за отказване от дрогата.

Друго нашумяло име е на Джордан Чандлър. Той го обвинява в сексуално посегателство през 1993 г, когато е бил на 13 години. Вече след смъртта на Майкъл порасналият мъж Чандлър признава, че тогава е лъгал заради баща си и добавя, че е нямал намерението да разруши репутацията на Джексън, но сега вече няма възможност да му каже лично колко много съжалява и никога няма да си прости тази своя лъжа. Тя обаче предизвеква скандал и хвърля петно върху името на Джексън до края на живота му. Чандлър продължава изповедта с признанието, че вече не може да живее с тази лъжа и всъщност Майкъл не му е направил нищо, но тази лъжа е била скалъпена от баща му, на когото му омръзнало да бъде беден. Делото завършва със съгласие от страна на певеца да плати 22 млн. долара, а в откъс от аудиозапис бащата на Джордан предвкусва резултата от престъпните си намерения и казва, че ако планът му се изпълни, ще спечели много, защото няма какво да губи и ще получи всичко, което иска, а Джексън ще бъде разорен.

Все пак е имало и тъмна страна в образа на Майкъл, защото сведенията от доклада изнасят данни, че в спалнята и банята на певеца е имало най-малко седем колекции от снимки на напълно голи или полуголи момчета, а помещението било наречено „Стая за игра”. Имало и картина на момиче, прилично на убитата кралица на красотата в детски конкурси Джонбенет Рамзи, с примка на шията.

Дъщерята на Джако, Парис, се мъчи да го защити, като опровергава „находките” в доклада с думите „За съжаление, негативното ще продава винаги. Съветвам ви да игнорирате боклука и паразитите, които се опитват да оклеветят баща ми. Най-чистите хора винаги ще се опитват да ги натиснат надолу. Аз ще продължа да доказвам, че моят обичан баща винаги е бил и винаги ще бъде невинен”.

Виж също

Източник: Wikimedia

Открива се Роженският събор

От 15 до 17 юли ще се проведе Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен” …