Валутни курсове за 30.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Непосредствената опасност за живота на Димитър Желязков е отминала

Непосредствената опасност за живота на Димитър Желязков е отминала

След извършените досега три операции и шест дни медикаментозна кома състоянието на Димитър Желязков се подобрява. То продължава да е много тежко, но с всеки ден оптимизмът се засилва.

Предстои да бъде изведен от изкуствено поддържаната от лекарите кома, което означава на практика, че ще дойде в съзнание. Медиците ще предприемат тази следваща крачка в процеса на възстановяването му, защото са предценили, че жизнените показатели на Желязков са все по-стабилни.

Последната операция, която му бе извършена, продължи 5 часа. Травмите му са на корема, белия дроб, пикочния мехур и крайника. Досега в тялото на пациента са влети над 100 банки кръв и плазма, а хирурзите ревизираха тампонадите в областта на малкия таз.

Становището на специалистите е, че непосредствената опасност за живота на Желязков вече е отминала

Д-р Здравка Инджова от отделението по реанимация в МБАЛ – Бургас споделя, че дишането е добро и спонтанно, което дава надежди, че в рамките на 24 часа той ще бъде откачен от апарата, ако не се случи нещо непредвидено.

Гардове и полиция пазят Желязков в болницата, защото близките му се опасяват от покушение срещу него. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова потвърди за охраната.

МБАЛ БургасБолницата обобщава, че до момента средствата за лекуването на Димитър Желязков са в размер на 21890 лева. Последното денонощие ще се увеличат с още 850. Най-скъпи са медикаментите за съсирване на кръвта. На този етап са използвани седем опаковки, тъй като първоначалното състояние на пациента е било много тежко.

Единият от ранените бодигардове на Очите, Кольо Маринов, известен като Магарето, проговори. Той споделя, че не съжалява, че се е оказал на мястото на престрелката, защото човек никога не знае какво може да му се случи – може да го блъсне кола или нещо друго. Освен това не влизал за първи път в болницата.

Той бе порстрелян заедно с Желязков по време на свада в Слънчев брях, която прерасна в стрелба. Загина един от охранителите на боса. Бяха повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство. Бе заловен и последният от издирваните за стрелбата. Маринов пострада по-леко от шефа си и няма опасност за живота му.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …