Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Напуска ли наистина ПФК „Левски“ Първа лига?

Напуска ли наистина ПФК „Левски“ Първа лига?

От клуба заявиха, че решението не е напълно окончателно, но тепърва предстои да се разбере какво ще бъде предприето

Николай Илиев
Източник: YouTube / ЛевскиТВ

Председателят на Управителния съвет на „Левски“ Николай Илиев ясно заяви, че сините все още се двоумят, но вероятността да напускат БФС (Българският футболен съюз) е повече от голяма. Като основна причина той изтъкна допускането на „ЦСКА – София“ до Първа лига.

Днес стана ясно, че дружеството ЦСКА – София със старо име „Литекс“ и ново седалище – София, ще стане част от „високите редици“. От правната комисия на БФС приеха радушно реновираният отбор. От своя страна изпълнителният директор на футболния съюз Борислав Попов даде също гласува доверие на софийския тим.

В момента го решаваме

След състоялото се днес заседание, председателят на УС заяви: „Обсъждахме евентуалното участие в елита на отбора, момент да му прочета името, „Етрополе-Литекс-ЦСКА 48“. Вече и аз не знам кой е този отбор. Има голяма вероятност „Левски“ да напусне шампионата след такива безпринципни и беззаконни решения, които се взимат“.  От казаното става ясно, че отбора все още не е произнесъл окончателното си становище по въпроса с напускането.  Илиев допълни, че положението наистина е доста сериозно и членовете на УС не спират „да го дъвчат“.  Илиев бе красноречив: „Крайно време е, ако искаме да имаме български футбол, да имаме и професионалисти във всяко едно отношение – било във футболния съюз, било на различни нива в държавата“. Като за финал той се обърна към „всеки, който обича футбола“ и ясно изрази своето становище, че именно обичащите този спорт трябва да предявят претенции към допускането на ЦСКА до Първа лига.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …