Валутни курсове за 24.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Наука / Китайци смятат да разработят технология за отглеждане на ориз в пустинята

Китайци смятат да разработят технология за отглеждане на ориз в пустинята

Освен лидери на световния пазар, китайците предложиха наистина революционна технология, с която да бъде регулирано прекалено бързото темпо на разрастващите се оризови площи

Китайска компания е предложила нова революционна технология, която да даде решение на проблема с непрестанно увеличаващите се площи. Основният момент върху, който е насочен фокусът е, че тези върху тези земи не могат да се отглеждат никакви селскостопански култури.

Възможно или не

Ориз
Източник: Wikimedia

Метода, който китайските специалисти предлагат е пустинният регион на Синцзян да се превърне в територия за отглеждане на ориз. Предоставената технология ще допринесе пустинните земи да се превърнат в оризови плантации, но това ще може да се стане факт, едва след период от 5 години. Следователно година, в която желаните терени ще стана обработваеми е 2021. И все пак не трябва да забравяме, че оглеждането на култури върху подобен вид площи е доста предизвикателна задача.   

Както следва, преди да се пристъпи към реализацията на подобен мащабен проект – се минава през редица експерименти. Първият подобен опит е бил реализиран миналата година и за щастие той е бил напълно успешен.

Къде се крие тайната

Кой би предположил, че основната идея, която се използва в тази технология е именно процесът на постоянното циркулиране на водата. Самата прозрачна течност се отделя от пясъка с тънък слой полиетилен. Очевидно китайската технология ще пожъне голям успех, тъй като към нея интерес не липсва.

Виж също

iNext

BMW в партньорство с Intel и Mobileye пускат нова супер кола робот

BMW, Intel и Mobileye подписаха споразумение за разработването на автономна кола. Нейното наименование ще бъде iNext. …