Валутни курсове за 29.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Мъж закла жена си и избяга

Мъж закла жена си и избяга

В късния следобед на вторник, малко преди Русе по шосето към Бяла, в района на 9-и километър и Петролна база, пътуват мъж и жена с лек автомобил БМВ.

Според очевидци, лекият автомобил внезапно е кривнал от пътя, от него изскочила жената и побягнала по платното в посока Русе. Мъжът я застигнал и я наръгал с нож, след което избягал. Полицията незабавно е предприела оперативно-издирвателни действия. Има данни, че извършителят лично се е обадил в 18:30, за да информира, че е убил жена си. По информация на полицията към 18:40 на телефон 112 е подаден сигнал от граждани, че на шосето Русе – Бяла е открит труп, близо до който е спрян автомобилът, в който е пътувала двойката. Мъжът е изчезнал. В резултат от действията на полицията самоличността на извършителя е установена, но към момента не се съобщава. БелезнициПри огледа на автомобила е установено, че свадата се е разразила още в него и мъжът се е опитал да убие жената още вътре. В първия момент не е успял, тя е излязла от колата, но след като я застигнал, я наръгал още няколко пъти и успял да извърши престъплението.

Вероятно е имало и свидетел на произшествието. Няколко полицейски екипа работят в района за издирването на извършителя. Тепърва ще се изяснява дали убиецът и жертвата са съпрузи, но данните навеждат на това предположение и че битова свада е причина за трагедията.

Мъж закла жена си и избяга информира лаконично шефът на ОДМВР – Русе, комисар Теодор Атанасов.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …