Валутни курсове за 02.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Бизнес / От Муцубиши признават: Фалшифицирахме тестовете за разход на гориво!

От Муцубиши признават: Фалшифицирахме тестовете за разход на гориво!

Корпорация „Мицубиши Моторс“ е създадена през 1917 г. (三菱自動車工業株式会社 или Mitsubishi Motors Corporation), част еот „Мицубиши Груп“, която е четвъртият по големина японски производител на автомобили и според списание „Форбс“ 782-ра по големина компания в света.

Резултатите от тестовете за разход на гориво на повече от 600 000 автомобила са били фалшифицирани, признаха от Мицубиши Моторс.

Това стана ясно директно от официалното изявление на японския автомобилен производител.

Веднага след случилото се Министерството на транспорта на Япония беше информирано. От компанията обявиха, че е създадена независима комисия за разследване на инцидента и е информирала за това

MitsubishiИзвършени са тестове върху 157 000 автомобила Мицубиши и 468 000 коли Нисан.

От  Нисан, обявиха, че в тестовете, които са проведени в Мицубиши Моторс също са регистрирани грешки. След установените неуредици, от Мицубиши проведоха вътрешно разследване и установиха, че данните наистина са били фалшифицирани.

Съвсем нормално е след такова признание, акциите на компанията да спаднат, но в случая с Мицубиши Моторс, акциите паднаха с цели 15% , което се оказва, че е най-големият дневен спад в стойността на ценните книжа на Мицубиши за последните 12 години.

Мицубиши Моторс остава като в историята като първият регистриран с японски автомобилен производител, позволил си да фалшифицира разхода на гориво след проведени тестове.

Виж също

Владимир Путин и Си Дзинпин

Русия и Китай с нова мащабна бизнес инициатива на стойност 50 млрд. долара

Русия и Китай продължават да поддържат отлични отношения Руският президент Владимир Путин сключи изгодна за …