Валутни курсове за 19.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Общество / Патриотичният фронт внася законопроект за забрана на носенето на бурки на обществени места

Патриотичният фронт внася законопроект за забрана на носенето на бурки на обществени места

В Народното събрание ще се внесен законопроект, според който у нас ще се забрани носенето на бурки на публични места, каза Красимир Каракачанов. Председателят на ВМРО също посочи, че при създаването на законопроекта е използван опитът на други държави членки на Европейския съюз.

Според Каракачанов, обличането по този начин, е вид провокация към светската държава, характерна за радикалните ислямистки общности.

Сред основните цели на законопроекта са предотвратяване на потъпкването на демокрацията и необходимостта от правна регулация на обществените отношения свързана с агресивнот налаганите ограничения на правата и свободите на жените, родени и живеещи в България.

Жена с буркаПредвидени са глоби в размер на 5 000 лева и 3 години лишаване от свобода за лица, които заплащат, склоняват или принуждават жени да носят облекла, които изцяло или частично покриват лицето. Наказанието, за извършване на тези действия срещу деца, е от 10 000 лева и до 5 години затвор. Отправени са също предложения за финансово санкциониране на хората, които носят бурка на публични места, като за първо нарушение глобата е 200 лева, а за следваща поява със скрито или полускрито лице на обществени места, сумата достига до 1500 лева и прекратяване на социалните помощи, ако са отпускани на нарушителя. „Законът срещу бурките“ няма да бъде с разрив с чл. 6 ал. 2 от Конституцията, нещо повече, при приемането на Нормативния акт ще бъде гласуван и нов член (162а) от Наказателния кодекс. Отговорните лица, които пряко ще контролират нарушенията на законовата разпоредба са както следва служителите на МВР, кметовете на общини или кметства.

Скоро след събитията в Народното събрание, в Пазарджик и Стара Загора ще се гласува забрана за носенето на религиозни аксесоари и закриващи лицето дрехи.

Виж също

Източник: Wikipedia

2577 данъчни проверки за месец по Черноморието

До два пъти се увеличават оборотите на дискотеки по Северното Черноморие, след като са поставени …