Валутни курсове за 29.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Митничари откриха повече от 11 хил. контрабандни цигари в турски автобус

Митничари откриха повече от 11 хил. контрабандни цигари в турски автобус

Шофьор от турски произход се опита да преметни митничари

При обикновена проверка на пътнически автобус, митническите органи на КПП „Капитан Андреево“ намериха цели 11 560 броя контрабандни цигари. Картинката става все по-ясна, защото те откриха и 9,1 килограма контрабанден тютюн. Автобусът е с турска регистрация, а шофьорът – турски гражданин.

При преминаването на пункта, той декларирал, че пренася цигари без български акцизен бандерол, а броят им е 4260. Освен това всичката стока била от различни марки. Хората в автобуса, наред с пътниците били единодушни и не декларирали нищо.

При проверката…

Цигари
Източник: Pixabay

След като митничарите направили щателна проверка на возилото, те установили, че двама от недеклариралите нищо пътници, всъщност са укрили в личния си багаж общо 7300 цигари без български бандерол. Останалата контрабандна стока, която те се опитали да пренесат през граница била 9,1 килограма нарязан тютюн за пушене.

От Агенция „Митници“ съобщиха, че на двамата нарушители са наложени санкции, изразяващи се в актове за нарушение на Закона за митниците. Освен това те ще трябва да заплатят сумата от общо 1400 долара за обезпечаване на евентуални вземания. Както следва стоката, която са декларирали е била иззета, а контрабандната – конфискувана.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …