Валутни курсове за 05.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Митничари откриха контрабандни обувки, цигари и тютюн натъпкани в автобус

Митничари откриха контрабандни обувки, цигари и тютюн натъпкани в автобус

Митническите органи иззеха невъзможно много контрабандна стока  

При преминаване на автобус с българска регистрация през КПП „Капитан Андреево“, служители от мобилна митническа група откриха солидно количество незаконно пренасяна стока.

Какво и по колко

От Агенция „Митници“ съобщават, че граничните органи са спипали цели 1115 чифта различни обувки, включително сандали, чехли и то маратонки от различни марки. Освен това при щателна проверка, те са намерили още – 167 кутии цигари и 4,5 килограма нарязан тютюн за пушене.

Пълният с нелегални артикули автобус е пристигнал на КПП-то от Турция. Въпреки че недекларираната стока е била доста, все пак някой от пътниците са излезли съвестни и са регистрирали – 167 кутии с цигари без български акцизен бандерол от различни марки и килограм и половина тютюн за пушене. Освен тях друг пътник е решил да декларира, че пренася със себе си 470 чифта чехли и 120 чифта сандали.

Чехли
Източник: Pixabay

До тук добре, но непосредствено след като превозното средство бива отклонено за щателна митническа проверка, митничарите установяват, че тоалетната на автобуса е претъпкана с още контрабанда. Намерени са общо 525 чифта сандали и маратонки, щампирани с логото на няколко световноизвестни марки. Освен това при проверката на личния багаж на пътниците, органите на реда открили 3 килограма нарязан тютюн за пушене.

Всички декларирани артикули – сандали, чехли и маратонки, както и всички тютюневи  изделия са иззети. Това е станало с разписка за митническо направление, а за останалите недекларирани стоки – собствениците им са отнесли актове за нарушение на Закона за митниците.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …