Валутни курсове за 04.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Европа / Всички социални държавни програми ще бъдат продължени въпреки мигрантите, уверява Меркел

Всички социални държавни програми ще бъдат продължени въпреки мигрантите, уверява Меркел

Който се страхува от бежанците, да се запознае лично с тях, посъветва германският канцлер Ангела Меркел.

Те са хора, които са преживели много и са се настрадали, имат същите проблеми, които и ние, разясни тя отношението си към проблема.

Европейците късно за забелязали непоносимото положение, в което са изпаднали тези хора, които са изпаднали в такава безизходица, че рискуват да поверят живота си на случайността и в ръцете на трафиканти и контрабандисти, продължи разсъжденията по тежкото положение на бежанците Меркел.

„Всички социални държавни програми ще бъдат продължени“ за съответните групи граждани въпреки многобройните имигранти, които заливат страната.

Германският канцлер обяви миналата година, че ще приеме всички сирийски мигранти, но само тези, които бягат от военните действия, а не по икономически причини, и Европейската гранична служба „Фронтекс” изнесе данни, че 1,8 млн. бежанци са дошли в страните от ЕС през миналата година.

Ангела МеркелС любезната покана към чужденците Ангела Меркел си навлече недоволството на редица европейски лидери, които не споделят вижданията й. Преди няколко месеца Чешкият президент Милош Земон коментира това действие на канцлера като необмислено, защото днес всички се обявяват за сирийци. Канцлерът на Австрия напусна поста си и заяви, че страната му няма да е чакалнята за мигрантите, които са се насочили към Германия. Негативно е отношението на унгарския президент Виктор Орбан.

Някои европейски страни започнаха да строят огради помежду си, България ремонтира своето гранично съоръжение с Турция.

Така Балканският маршрут, по който преминаваше основният поток от мигрантите по пътя към Европа, се оказа затворен и хиляди бежанци се оказаха блокирани но границите. Успокоителното за нас е, което бе потвърдено и от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, че страната ни е междинна спирка за мигрантите по пътя им към Западна Европа.

Виж също

Източник: Wikimedia

Новоназначения и смени в състава на британския парламент. Борис Джонсън е новият външен министър

Новият британски външен министър е Борис Джонсън. Неговото назначение дойде непосредствено след като Тереза Мей …