Валутни курсове за 06.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Европа / Лондон: Край с наличието на идеални тела в транспорта

Лондон: Край с наличието на идеални тела в транспорта

Кметът на Лондон официално забрани рекламите, на които присъстват перфектни телосложения

Новият кмет на Лондон – Садик Хан официално постанови забрана за поставяне на реклами със сексистките характер в градския транспорт и по-точно метрото и автобусната мрежа. Основната причина за това решение е, че тези реклами създават у повечето хора чувство за малоценност, за нереални образи и очаквания за тялото на човек.

Основната цел е…

Кметът смело заяви, че от тук насетне, градският транспорт в Лондон няма да е център на подобни реклами, разкриващи голи тела и подкопаващи човешкото самочувствие. Това бе и едно от предизборните обещания на Хан. Сега той спокойно може да заяви, че се е справил с проблема и е изпълнил обещанието си.

Забраната не е случайна. Тя бе подкрепена от петиция от цели 70 хиляди гласа в полза на премахването на рекламите. Реклама в метрото бе основната причина всички тези хора да дадат гласи за изчистването на подобни видове терор. Самата реклама гласи: „Готово ли е тялото ви за плажа?“ , а снимката на жена с доста изрязан бански само допринесе за ескалиране на ситуацията.

Садик ХанЛондонският кмет изрази своята загриженост и тревожност, породени от подобен вид рекламни послания, които сами по себе си унижават хората. Проблемът е там, че подобна „перфектна“ фигурна на жена, кара другите жени да бъдат пренебрегвани и засрамени заради телата си. Това не е нормално.

Кметът остана буден по въпроса и поиска от дружеството – отговорник за градския транспорт, да допринесе по специален начин като създаде специално звено. Самото то ще следи постоянно какви реклами ще бъдат пуснати в метрото и автобусната мрежа, и дали са в разред с действащата политика на компанията.

Виж също

Източник: Wikimedia

Новоназначения и смени в състава на британския парламент. Борис Джонсън е новият външен министър

Новият британски външен министър е Борис Джонсън. Неговото назначение дойде непосредствено след като Тереза Мей …