Валутни курсове за 02.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Наука / Китай ще изучава Слънцето в детайли

Китай ще изучава Слънцето в детайли

Освен, че Китай е една от най-бързо развиващите се в редица различни аспекти държава, китайците ще изстрелят пет спътника с цел изчуването на слънчевата активност. Това ще се случи в рамките на пет години, но дали всяка година ще бъде изпращам по един спътник в орбита – не е коментирано. Китайски и европейски учени ще проведат заедно изследванията и анализирането, регистрирани по проекта.

Дистанционното сондиране на Земята е вече факт

СлънцеСътрудникът на Академията на науките на Китай У Цзи коментира: „Стартовете ще бъдат част от китайската програма за усвояване на космоса. Слънчевата активност и нейното въздействие върху Земята ще бъдат наблюдавани от пет спътника„.

В този китайско-европейски проект спътниците ще спомогнат и за изучаване на черните дупки.

Космосът е необятна територия, въпреки това Китай изстреля спътник, с който да „бди“ над него

Още през далечната 1956 година през октомври месец, Китай сложи началото на своята програма за усвояване на космоса. Само след две години в Цзюцюан в северозападната провинция Гансу бе построен първият китайски космодрум. В края на 1960 година, септември месец от този същият космодрум беше изстреляна успешно  първата китайска ракета.

Китай планира да създаде собствена орбитална станция към 2020 година. Изглежда, че китайците няма да спрат до тук, тъй като след построяването на станцията, те искат да изпратят човек на Луната.

Виж също

iNext

BMW в партньорство с Intel и Mobileye пускат нова супер кола робот

BMW, Intel и Mobileye подписаха споразумение за разработването на автономна кола. Нейното наименование ще бъде iNext. …