Валутни курсове за 26.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Близо до Вас / Катастрофа между трамвай и автобус в столицата, няма сериозно пострадали

Катастрофа между трамвай и автобус в столицата, няма сериозно пострадали

Трамвай, движещ се по линия №12 и автобус с номер 204 се сблъскаха привечер в столицата на кръстовището между бул „Драган Цанков” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”. Не е ясен броят на пътниците в двете превозни средства.

Началникът на Отдел „Пътна полиция” към СДВР Тенчо Тенев съобщи за четирима пострадали.

3-годишно дете, 17-годишно момче и 21-годишно момиче са откарани в УМБАЛСМ „Пирогов”.

Движението в района на инцидента бе затруднено, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” потокът от автомобили се пропускаше в посока към Орлов мост. На мястото на катастрофата пристигнаха екипи на Центъра за градска мобилност, полицията и пожарните. Причината за сблъсъка се изяснява. По-късно трафикът по булевардите и трамвайната линия бе възстановен.

Инцидентите с градския транспорт в столицата зачестяват.

Трамвай, СофияНа 8 февруари две трамвайни мотриси катастрофираха на площад „Македония”. Пътниците не са пострадали, ватманката на единия трамвай е с леки наранявания.

На 16 декември миналата година товарен автомобил и трамвай се удрят на кръстовището на ул. „Каймакчалан” и бул. „Ситняково”. Ранен е ватманът, но без опасност за живота е закаран в „Пирогов”.

На 14 ноември 14 души са ранени в сблъсък между два трамвая на кръстовището мужду бул. „Хр. Ботев” и бул. „Сливница”.  Несъобразена скорост на задната мотриса е причина за инцидента. Голяма част от пострадалите са в трамвая, причинил сблъскването.

На 1 октомври автобус по линия 120 и трамвай №23 катастрофират на кръстовището на бул. „Сливница” с ул. „Черковна”. Леко пострадалите петима души са настанени в болнични заведения.

Виж също

Варна

Без изненади в конкурса за главен архитект на Варна

Заемащият длъжността главен архитект на Варна Виктор Бузев очаквано спечели конкурса за длъжността, след като …