Валутни курсове за 28.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / След цял месец на свобода, затворник бе арестуван след престрелка

След цял месец на свобода, затворник бе арестуван след престрелка

От затвора в Белене избяга затворник, който по-късно униформените успяха да заловят. Престъпникът и полицаите дълго „играли на котка и мишка“.

Оказа се, че затворникът е 41-годишен мъж на име Димитър Братанов по прякор Кокала. Преди около месец престъпникът избяга от затвора, намиращ се в град Белене.

Кокала бе арестуван след като е регистрирана информация, посочваща, че е бил видян в централната част на град Силистра. Органите на реда направили опит да арестуват Братанов, но в този момент той открил огън по полицаите. След тези негови действия, той се хвърлил в таксиметров автомобил и заставил шофьора да го закара до желаната от него дестинация.

Патрони AK47
Източник: Wikimedia

Слизайки на там, Кокала стрелял още няколко пъти и се барикадирал в близко намираща се къща. В момента на укриването в имота нямало никого, но очевидци, намиращи се в района не липсвали. Съседка разказа как Братанов не спрял да отправя изстрели по посока на униформените, дори и след като се скрил в къщата. Въпреки това не след дълго той бил заловен.

За щастие при престрелката няма ранени, нито жертви.

На местопрестъплението се извършват разследващи действия от специалните части, а следователите се стараят да съберат всякакви доказателства, включително всички гилзи, останали сред стрелбата.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …