Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Завръщането на Албена и Максим в България

Завръщането на Албена и Максим в България

Двойката Албена Денкова и Максим Стависки са едни от най-известните световни шампиони по фигурно пързаляне.

„Всеки ден“ съобщи, че двамата се връщат да живеят в България.

Албена и Максим са както партньори  в живота, така и на леда.

През лятото на 2007 година Стависки извърши тежко престъпление – шофирайки под въздействието на алкохол и прекалено високата скорост, руснакът прати Мануела Горсова в кома. Това се случи край Приморско. Освен това отново при инцидент, той уби човек на пътя.

Албена и Максим СтавийскиВъпреки всичко това младата двойка вярва, че вече са получили обществена индулгенция заради престъпленията, извършено от руснака.

Фигуристите изчезнаха от България непосредствено след трагедията, като идваха у нас само за съдебните заседания.

Солидните доходи, които двамата получиха след успешните за тях победите в европейски и световни първенства и участията им в редица шоупрограми по руската телевизия, те си сдобиха с огромен апартамент в центъра на Москва и къща в един от елитните райони до столицата.

Дали срамът, който Албена и Максим изпитваха, заради това, което се случи или заради други неизвестни причини, заедно със сина им избягаха далеч от България. Но това не спря Стависки редовно да посещава съда по време на процеса срещу него.

Изплашени от това, че хорското мнение и конкретно критиките ще ги преследват, и за двамата шампиони бе ясно, че в България живот за тях няма да има поне за известно време. За разлика, в Русия наказание над Стависки не тегне, затова на руска земя реномето на фигуристите е напълно запазено.

България бе „забранена територия“ за Стависки, след като бе осъден условно. Двойката умишлено избягваха пътувания до България.

Близки до двамата твърдят, че около всички несгоди, сполетели шампионите на леда и в семейните им отношения е настъпил ледников период. Максим и Албена участваха и танцуваха великолепно в редица предавания. Някой от които са „Ледников период„, „Парад на шампионите„, в който взеха участие олимпийски, световни и европейски шампиони по фигурно пързаляне.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …