Валутни курсове за 26.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Близо до Вас / Жителите на Велико Търново с вода до кокалчетата и днес следобед

Жителите на Велико Търново с вода до кокалчетата и днес следобед

Велико Търново - наводнениеЗа втори пореден ден улиците на Велико Търново се превърнаха в реки. В следствие на обилните дъждове централната част на града се наводнява, тъй като шахтите не могат да поберат огромното количество вода, която слиза от високите места в града. Най-критично е положението в областта на съда и Общината, където е сборното място на всичката вода. Снимковият материал е направен преди час на ул. „Възрожденска“, намираща се зад съда.

Преди броени часове от Областната администрация обявиха, че положението в града и околностите му е нормализирано. Дъждът дойде обаче като по-поръчка около 17 часа и превърна главните улици в центъра в буйни реки. „Скоро ще трябва да си купя амфибия.“, шегува се таксиметров шофьор.

Наводнена улица - Велико ТърновоВчера вечерта пътят между великотърновските села Новград и Вардим бе затворен, заради начупени клони и образуваното на шосето масивно кално покритие, което се е появило в следствие на прииждащите от близките склонове води. Полски Тръмбеш също не бе подминат от стихията, в резултат на която няколко къщи бяха наводнени. В свищовското село Царевец, през нощта бяха залети два моста от придошлата река, които по-рано днес бяха почистена, а движението по тях възстановено.

От Областната администрация обявиха, че жертви на наводненията няма, както и всички градове и села в областта не са с прекъснато електричество и водоподаване.

Виж също

Варна

Без изненади в конкурса за главен архитект на Варна

Заемащият длъжността главен архитект на Варна Виктор Бузев очаквано спечели конкурса за длъжността, след като …