Валутни курсове за 03.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Днес погребват Мохамед Али

Днес погребват Мохамед Али

Сбогуваме се с легендарния боксьор Мохамед Али

Миналата седмица в болница във Финикс почина един от най-великите боксови играчи Мохамед Али. След дълга борба с коварната болест паркинсон, 74-годишната легенда напусна този свят, а основната причина за това е септичен шок, породен от „неустановена естествена причина“, съобщи говорителя на семейството на Али.

Погребението на легендарния ще се състои днес в родния град на легендата Луисвил, щата Кентъки.

Мохамед АлиУважение и надгробно слово на погребението на Али ще произнесат бившият американски президент Бил Клинтън, журналистът Брайън Гъмбел и актьорът Били Кристъл. Освен това всички почитатели и въобще всеки желаещ, ще могат да почетат боксьора макар и задочно, тъй като церемонията ще се излъчва на живо в интернет пространството. „Всеки ден“ съобщава, че четвъртък е деня, в който семейството на Али отдава заслуженото уважение към него, събирайки се на частна церемония.

Световните агенции съобщиха, че самият спортист е планирал предварително погребението си, с едничката цел да бъде достъпно за всички, които искат да му кажат последно „Сбогом!“.

По първоначални данни състоянието на боксьора не е било критично, но в последствие се оказва, че се налага да остане в болничното заведение. Последните си часове Али прекара обграден от своето семейство.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …