Валутни курсове за 02.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Двама загинаха на главния път край Мъглиж

Двама загинаха на главния път край Мъглиж

Катастрофите са едни от най-зачестилите нещастни случаи у нас.

Днес, малко след полунощ на пътя София – Бургас в района на град Мъглиж, при тежка катастрофа загинаха двама души, а петима бяха ранени, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

„Опел Вектра“ и „Фолксваген Голф“ са автомобилите, участвали в тежкия пътен инцидент. Трима от потърпевшите са откарани в болница в град Стара Загора.

Неправилна маневра –  незапалени светлини от страна на шофьора на „Голфа“ е допринесла за разразилата се трагедия. При излизане от бензиностанция същият шофьор прави опит за обратен завой, където се натъква „Опел Вектра“.

Катастрофа ГолфУчастниците в мелето са само роми, а автомобилът с марка „Голф“ е негоден за по-нататъшна употреба. Това далеч не е първият пътен инцидент, породен от невнимание. Оказа се, че липсата на свидетелство за управление на МПС е още един фактор, довел до пагубния край.

Водачът на „Опел“-а и неговият спътник са се отървали само с наранявания, докато човекът, създал безредицата и този до него са загинали.

На мястото на инцидента има полиция и спасители, а пътят е временно отцепен от движение – отклонява се по обходни маршрути. Разбра се, че возилите се в „Опел“-а са от село Дъбово, а тези от „Фолксваген“-а са родом от селата край Павел Баня.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …