Валутни курсове за 26.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Здравеопазване / Вторият живот на Биляна

Вторият живот на Биляна

Всички помним как само преди месец – на 25 април при тежка катастрофа, случила се край стадион „Лазур“ в Бургас, заради несъобразена с атмосферните условия скорост БМВ се заби в уличен стълб. При инцидента пострадаха трима младежи на възраст от 20 до 29 години. С множество травми и опасност за живота шофьорът и двете му спътнички бяха приети в бургаската болница.

МБАЛ БургасИзглежда лекарите от МБАЛ Бургас са дали всичко от себе си, защото едва след месец, прекаран в няколко отделения, и тримата пострадали могат спокойно да се завърнат по домовете си.

За 20-годишната Биляна, която е студентка по счетоводство във Варна, се говори, че буквално е върната от онзи свят. Оказва се, че битката за живота й е прекалено тежка, заради увреждания на всичките й вътрешни органи. Освен това тя има множество счупвания, включително на ребра и таз.

Майката на Биляна – Бойка Георгиева сподели: „Лекарите направиха и невъзможното, за да живее. Прекланяме се пред тях и няма да спрем да разказваме на всички близки, познати и непознати, че те са истински вълшебници„. Майката на момичето не е пропускала и ден, в който да не е до дъщеря си. Бойка е изключително щастлива от факта, че цялото й семейство ще бъде заедно и най-накрая детето й ще продължи да следва.

Прекараният месец в Отделението по реанимация има и положителна страна за Биляна. Тя е станала толкова близка с лекарите и медицинските сестрите, че ги чувства като нейно собствено семейство.

Благодарна съм им не само за професионализма, а и за човешкото и топло отношение, за вниманието – за всичко, което ми помогна да се възстановя. Имах им голямо доверие, от първия миг„, споделя момичето.

Виж също

Лятна жега

За две седмици са приети повече от 7,5 хиляди японци с топлинни удари

Заради топлинен удар над 7,5 хиляди души са настанени в японски болници. Тези данни са …