Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Шоу с два гола на Бербатов в благотворителен мач

Шоу с два гола на Бербатов в благотворителен мач

Димитър Бербатов се завърна подобаващо на „Олд Трафорд”. Той участва в благотворителен мач, организиран от УНИЦЕФ, с отбора от световни звезди срещу състава на Англия, завършил 3:2 за англичаните.

Българският голмайстор се отличи с два гола. Той влезе в игра на полувремето, когато резултатът още не бе открит, въпреки че мачът вървеше изцяло под диктовката на англичаните. Те откриха в 51-ата минута след силен шут на Марк Райт от свободен удар.

Тогава настъпи моментът за Шоуто на Бербатов. В неудържим рейд към вратата на домакините голмайсторът бе фаулиран от Бен Шепард, който получи втори жълт картон за това провинение и се наложи да напусне терена. В 55-ата минута Митко издебна момент на разбъркване в защитата на англичаните и с техничен удар под плонжа на вратаря изравни под одобрителния поглед на бившия си наставник в „Монако” и настоящ треньор на шампиона „Лестър” Клаудио Раниери.

В тези минути световните звезди овладяха инициативата, а партньор на Бербатов в атака стана Роналдиньо.

При едно триково отиграване между двамата бразилецът бе фаулиран в наказателното поле, а зад топката за изпълнение на дузпата застана нашето момче. Бербатов хладнокръвно прати топката в долния десен ъгъл и в този момент обратът бе факт – 1:2.

Англичаните натиснаха, за да се представят по-добре пред своя публика, мачът стана двуостър и при една контраатака Джърмейн Дефоу изравни. В 77-та минута пак той вкара за окончателното 3:2 и подпечата новия обрат в срещата.

Димитър БербатовБербатов направи съпричастни на завръщането му в легендарната арена на Манчестър Юнайтед феновете си, като предаваше на живо в социалната мрежа изявите на световните звезди. Преди мача показа снимки от тренировката със звездите и емоционално коментира: „Обратно в Манчестър… Англия срещу останалия свят”.

По-късно се включи със снимки от пресконференцията на отбора заедно с мениджъра Клаудио Раниери. В името на шоуто последва и селфи с Едгар Давидс и коментар „легенда”.

Предаването продължи с излъчване на живо от автобуса на звездите и включване директно от терена на „Олд Трафорд”.

Феновете на Юнайтед посрещнаха подобаващо своя любимец. Бербатов се видя и с новия мениджър на отбора Жозе Моуриньо, който по предварителен план трябваше да води отбора на английските звезди, но заради назначението си в Манчестър Юнайтед се отказа, за да не отклонява вниманието от инициативата на УНИЦЕФ. Така треньор на англичаните стана Сам Алардайс, а негов помощник бе Роби Уилямс.

В края на мача бе отчетено, че са събрани 5,3 млн. лири.

Освен футболно Бербатов показа и актьорско майсторство и се снима в стила на Джеймс Бонд, като авторитетно завърши с куловата фраза „Името ми е Бербатов… Димитър Бербатов… Готови за мача”.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …