Валутни курсове за 02.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Политика / Бареков и Софиянски запълват вакуума от липсващ консервативен проект

Бареков и Софиянски запълват вакуума от липсващ консервативен проект

Евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти и лидер на „България без цензура” Николай Бареков и служебният премиер и бивш кмет три мандата на София Стефан Софиянски започват работата по нов проект – консервативен клуб, целящ да привлече личности и симпатизанти от целия политически спектър.

Николай Бареков изрази загриженост от неосъществилата се интеграция на Източна Европа, която ще доведе до сериозно разцепление на Стария континент.

Николай Бареков
Източник: Twitter

България не е изключение от тези процеси, а цялостното положение и анализът му показват, че е нужен нов консервативен проект. Ако реализацията му успее навреме и се намери подходящата фигура, новата структура може да дебютира в голямата политика на президентските избори.

Стефан Софиянски коментира идеологическата страна на въпроса и липсата на ясна цел и идея. Това обяснява слабите ни и хаотични резултати. Ако се сравни десетилетието преди членството ни в ЕС през 2007 г. и времето след това, става ясно, че икономическото и стопанското развитие преди са били по-силни от сега.

Причината е в ясно дефинираната цел – членството в ЕС

Правителствата на Косов и на Царя са работили за изпълнението на тази цел и ето, че тя е постигната. Сега имаме и НАТО, и ЕС. Целта пред България е една – българинът днес да живее по-добре от вчера и утре да живее по-добре от днес.

Това трябва да е и целта на политика. Въпросът е как тя да бъде постигната и отговорът е именно в новия десен проект, защото в момента икономическото развитие е вяло и се задава тежка финансова задлъжнялост.

Визията за президент Бареков и Софиянски свързват не с конкретна личност, а с формула за добро управление и желанието им да обединят обществото около идеи, а не около партии или личности.

Движението е с поглед напред, то е далновиден проект и не е свързано с предстоящите президентски избори, очерта перспективата Бареков и с хумор отговори на въпрос за евентуални съвместни действия с Радан Кънев, като каза, че с него се търсят и е по-добре да се намерят чрез телевизията, а „не на някоя бензиностанция”.

Николай Бареков направи равносметка на събитията в бившата му парламентарна група и сподели, че за последните две години си е взел голяма поука от тях и си е дал сметка какви хора са били в обкръжението му, както е успял да си избистри и идеите. Той изрази съжаление, че бившите му поддръжници са загърбили точно идеите, които са ги пратили в парламента и ги съжали, че интересите им в момента са в подкрепата на Борисов и Първанов.

Виж също

Източник: Pixabay

Проектът АЕЦ „Белене” е пагубен за България, според Валери Симеонов

Излезлият напоследък отново на дневен ред проект за АЕЦ „Белене” предизвика коментара на съпредседателя на …