Валутни курсове за 02.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Здраве / Японци разкриха тайната на дълголетието

Японци разкриха тайната на дълголетието

За японския народ разгадаването на тайните на тялото винаги са представлявали огромен интерес.

Този път японците смятат, че са открили  абсолютната тайна за дълголетие – правилното дозиране на добрата храна и доза дзен.

 

Идеологията им е насочена изцяло към рационалното балансиране между натурални съставки, които на свой ред са едни от най-добрите имуностимулатори. Освен това топят излишните килограми като допринасят за един по добър начин на живот.

ШийтакеВсеизвестен факт е, че човешката кожа се свежда до четири основни типа: нормална, мазна, комбинирана и суха. Но когато заговорим за гладка, без наличието на каквито и да е признаци на стареене – японците нямат място за колебание, защото именно те знаят формулата за дълголетие. Става дума за гъбите шийтаке.

Освен за ядене, гъбите шийтаке са едни от най-добрите антиейдж фактори. Благодарение на тях японските жени забравят за скъпите кремове против бръчки и се наслаждават на една наистина невероятна кожа. Този вид гъби са дървесни, но за жалост не са едни от най-разпространените видове у нас. Въпреки това можем да ги открием в сушен вариант и то не навсякъде, защото продажбата им предимно се осъществява в магазините за здравословни продукти.

“Еликсир на живота” е другото прозвище на японските гъби, което само по себе си говори много. Те съдържат множество аминокиселини, ценни минерали и голямо количество витамини. Това не звучи ли достатъчно примамливо? Спокойно може да експериментирате като добавяте гъби шийтаке към дневното си меню.

Какво грозде предпочитате – със семки или не?

По света съществуват толкова различни видове грозде. С различна форма – продълговато, кръгло; с различен цвят – зелено, червено, но това без семки е едно от най-разпространените у нас видове, продавани по магазините. Някой хора смятат, че именно това грозде съдържа изключително много ГМО.

Точно семките са изключително богати на антиоксиданти, които са много полезни за заздравяването на имунната система. Освен това са ценни помощници на кожата с борбата й с UV лъчите.

Виж също

Смог

Всеки трети инсулт е причинен от вдишването на замърсен въздух

Приемайки физически нечист въздух, организма предприема насилствено увеличение на кръвното налягане и затлъстяването Само за …