Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Управителният съвет на Левски ще изпълнява дейността си до 30 август

Управителният съвет на Левски ще изпълнява дейността си до 30 август

Месец преди Левски да се върне в евротурнирите, остана без директор. Решението на Георги Иванов -Гонзо да напусне тима дойде броени часове след като бе изнесена официална информация, че един от общо тримата собственици на сините, Иво Тонев, подаде оставката си както се беше зарекъл, заради лицемерието и интригите, царящи на „Герена“. По въпроса с напускането на Тонев, от Надзорния съвет няма как да приемат подобно действие, но това на Георги Иванов е прието и поставя собствениците на Левски в много неизгодна позиция.

Поредица от лоши събития

Георги Иванов-ГонзоДвете оставки са само началото от надигаща се вълна на недоволство в Управителния съвет на сините и постепенното напускане на неговите членове. Във вторник молбите за освобождаване от длъжност на Гошо Гинчев, Николай Илиев, Илия Христов като представител на сдружение „Сини Сърца“, Иван Христов и Андрей Арнаудов като представители на „Междинна станция“. По-късно същия ден, друг собственик на тима, Николай Иванов, последва примера на съдружника си Тонев и на останалите членове на УС. 7 юни 2016 бе ключов в историята на Левски и най-вероятно ще остане запомнен като деня, в който всички напускат потъващия кораб. Сякаш шест оставки не стигаха, ами и председателят на Тръст „Синя България“ Васил Колев, който представяше феновете по време на събранията на УС, също напусна.

На заседание на Надзорния съвет, в състав  Александър Ангелов, Минко Герджиков и Бранимир Ботев, проведено вчера, не се взе ясно решение за промени в състава на Управителния съвет на тима. Оставките, подадени от членовете на съвета ще бъдат разгледани на годишното Общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 30 август. Единствените, чийто молби за напускане са одобрени са на Георги Иванов – Гонзо, в качеството му на директор на сините, и тази на Васил Колев. За техните позиции, от отбора имат предполагаеми първенци.

Фаворитите за постовете в Левски

Съществуват няколко подходящи заместница на Гонзо, но един от тях изпъква над всички останали – Станислав Ангелов, който през изминалите две години ръководи Детско-юношеската школа на Левски на стадион „Раковски“. Ангелов е в най-добри отношения сред собствениците с Тонев. Заради приятелските си отношения и с Георги Иванов, е присъствал на почти всички мачове на отбора, както в София, така и извън нея, от което се предполага че има ясна представа за случващото се в съблекалнята на сините. Тъй като бившият национал е отлично запознат със ситуацията в Левски, няма да му е необходимо предварително опознаване на отбора. Ангелов често казва, че иска да върне левскарския дух на тима, което може да е крачка към пукнатините, които се появиха в последно време. От професионална гледна точка 38-годишния, претендент за поста на директор на 26-кратния шампион на България, е правилното попадение на собствениците на клуба. За общо двата периода, в които е играл за сините, той четири пъти държи купата на България.

В УС на Левски, като представител на феновете, ще седне Илия Козарев. Информацията бе официално потвърдена от организацията.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …