Валутни курсове за 05.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Култура / Още преди световната премиера, „Изгнаник“ пожъна грандиозен успех

Още преди световната премиера, „Изгнаник“ пожъна грандиозен успех

Наскоро телевизия FOX пусна в своя ефир оповестяване за излъчването на сериала „Изгнаник“. Оказва се, че преди самата премиера, сериалът е придобил изключителна популярност, затова от FOX решиха да направят подготовката за глобалната телевизионна премиера.

Наред с 11 други града, сред които Берлин, Истанбул, Джакарта, Куала Лумпур, Лондон, Манила, Сингапур, София, Стокхолм, Сидни, Загреб и Неапол. Днес историята продължават художници в Загреб и Сидни, българската столица стана част от грандиозния проект. Заедно с FOX в организацията и осъществяването на проекта се включи Националният дворец на културата. Превърнат в арт център на събитието, НДК прие хора от цял свят.

За цели два дни фасада на НДК бе превърната в нещо повече от сцена, въплъщаваща реална сцена, базирана на сериала. Върху огромно пано, 140 Ideas, Esteo и GOAT – едни от най-видните български графити творци успяха да пресъздадат невероятната обстановка от произведението „Изгнаник“, автори на което са световноизвестният автор на комикси Робърт Къркман и художника Пол Азасета.

Световният проект остава да покаже до 3 юни още 12 сцени в съответните градове, като днес историята ще продължат художници в Загреб и Сидни, а в онлайн платформата на инициативата OutcastArt.tv може по всяко едно време да се насладите на магията на графитите.

Патрик ФугитМатериалната база, която бе нужна на талантливите художници се изразява в 14-етажно скеле с тегло 5 тона, 300 флакона боя, а цялото търпение и желание на творците, за да нарисуват шедьовъра  им отне общо 36 часа. На 29 май привечер проектът бе напълно реализиран, а НДК разкри своята красота под червена светлина.

Детайлното проследяване на рисунъка и самата изработка бе наблюдавана от хиляди столичани, а само някой се оказаха достатъчно смели да влязат в стаята на „Изгнаник“. Във Facebook страницата на събитието могат да бъдат открити подробни снимки от този ден.

За пръв път „Изгнаник“ бе излъчен в ефир на 20 май. Заедно с 61 други  държави FOX представи ексклузивно на живо във Facebook  пилотния епизод. За всички фенове и желаещите да се докоснат „Изгнаник“ е оставена малка вратичка – на страницата на FOX във Facebook първият епизод от сериала ще бъде достъпен за аудиторията.

Телевизионната премиера за България е официално насрочена за 6 юни от 23:00 ч.

Виж също

Източник: Wikipedia

Пловдивският зоопарк ще се погрижи за камилите като климатизира обитанията им

Редица модерни придобивки очакват обитателите на зоологическа градина в Пловдив Розовото фламинго буквално обича да …