Валутни курсове за 28.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Подпомагане от 400 хил. лв. за спортните клубове в София

Подпомагане от 400 хил. лв. за спортните клубове в София

400 000 лева отпусна Столичният общински съвет на спортните клубове в София. Това бе решено на днешното заседание.

Това е стъпка за подпомагане развитието на спорта на територията на столицата.  Разпределението на средствата покрива колективните, за които са предназначени две трети от финансите, и индивидуалните спортове, за които остава другата част от полагаемото се подпомагане.

Изглежда, че повечето от клубовете са декларирали, че ще оползотворят евентуално отпуснатите им средства за развитие на детско-юношеските школи. Одобрени и с изцяло изрядни документи са общо 16 клуба, развиващи колективни спортове, а останалите 11 се занимават с индивидуални спортове.

Една от основните цели на Столична община е да разширява дейността си си в областта на спорта, затова тази програма за финансиране на клубовете идеално отговаря на инициативата на СО.

Владимир НиколовАнатоли Илиев, общински съветник и организационен секретар на София, сподели че, предоставянето на тази финансова подкрепа е в унисон с проекта „София – Европейска столица на спорта 2018“ и всички ние вярваме, че развитието на столичните клубове ще бъде достатъчно подпомогнато от подобни начинания.

Волейболистът Владимир Николов, който наскоро отвори голяма детска школа и бе сред инициаторите на новия проект, заяви, че изразява своята благодарност към СО за работата, която върши като се грижи за нуждите на клубовете.“ Искам специално да благодаря на кмета Йорданка Фандъкова за разбирането на нашите проблеми и за бързата й реакция по стартирането на финансирането.“, заяви Николов.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …