Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Пиронкова напусна Уимбълдън още в първия кръг

Пиронкова напусна Уимбълдън още в първия кръг

В отложен заради дъжда мач от вторник, игран на Централния корт, Цветана Пиронкова не можа да окаже съпротива на Белинда Бенчич и след загуба с 2-6, 3-6 напусна турнира още в първия кръг за втора поредна година.

Любопитното е, че и в миналогодишното издание същата съперничка победи нашето момиче

Бенчич се завърна след двумесечно отсъствие, предизвикано от контузия, но срещу Пиронкова излезе пределно мобилизирана и изигра мача на много високо равнище.

Началото не бе така категорично за състезателката на Швейцария. Още във втория гейм тя допусна изоставане с 0–40 в подаването си, а после Цвети имаше и още една възможност за пробив, но не се възползва.

След това обаче мачът бързо взе неблагоприятен развой. Бенчич проби следващото подаване на Пиронкова и бързо затвърди преднината на свое подаване. Колебливата игра на българката продължи и тя допусна нов пробив на нула и се оказа в незавидно положение при 1–5, след като Бенчич отново взе безпроблемно подаването си, а кризата в играта на Цвети доведе до само 2 спечелени точки от последните 18 разигравания. Номер 13 в света дори имаше нов брейкбол с цената на сетбол, но Пиронкова успя да се мобилизира и измъкна някак гейма си за 2–5. Това обаче бе всичко, което успя да вземе от първия сет.

Цветана Пиронкова
Цветана Пиронкова, Източник: Flickr / Bruno Girin

Вторият започна с гейм за Пиронкова и две точки в нейна полза в подаването на Бенчич за 0–30. Швейцарската състезателка обаче бързо взе нещата в свои ръце и спечели гейма си, след което притисна отново българката и с печеливш ретур стигна до нова точка за пробив. Пиронкова се спаси, а малко по-късно неутрализира и още една точка за пробив и си взе подаването за 2–1. Бенчич продължи с агресивната си игра и в петия гейм осъществи нужния й пробив, а след това и го затвърди за 4–2. Пропадането на нашето момиче продължи и се стигна до скрит мачбол при 30–40 в подаването на Цвети, Бенчич не сбърка и с втори пробив вече сервираше за мача. Момент на разколебаване от близката победа и изпуснати три мачбола дадоха надежда на Цвети и тя успя да върне единия пробив за 3–5. Това обаче бе всичко, което Пиронкова успя да даде от себе си, защото с нов пробив швейцарката приключи втория сет и мача.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …