Валутни курсове за 27.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Близък изток / Нищо не може да спре терористите от „Джебхат ан Нусра“

Нищо не може да спре терористите от „Джебхат ан Нусра“

Примирието в Сирия е трудно постижимо, благодарение на привържениците на „Джебхат ан Нусра“

Преди два дни настъпи свещения за всички мюсюлмани Рамазан байрам. Най-общо казано това е период, в който всички, спазващи ритуала ще се въздържат от консумацията на храна и вода от ранни зори чак до залез. Освен това Рамазан е месец на покаянието, опрощението и милосърдието.

Изглежда такива добродетели са прекалено чужди на терористите от „Джебхат ан Нусра“, които неотстъпателно продължават да се старая да разрушат така или иначе разклатеното примирие в Сирия. Дори през подобен светъл празник, броят на жертвите на терористичната клетка продължава да расте, предаде РИА Новости.

Джебхат ан НусраВ съобщение на Центъра за наблюдаване на примирието на територията на Сирия се казва: „Въпреки Рамазана терористите не спират да обстрелват жилищните квартали, населените места, позициите на сирийската армия и кюрдското опълчение. Броят на жертвите сред мирното население продължава да расте“.

Примирието в Сирия настъпи съвсем скоро – в края на февруари месец, но то не се отнася до „Джебхат ан Нусра“ или „Ислямска държава“, тъй като те носят статута на реални терористични групировки, признати от Съвета за сигурност на ООН.

Виж също

Източник: Wikipedia

Външният министър на Египет посети Израел и призова за мир

Външният министър на Египет Самех Шукри направи неочаквано посещение на Израел, чрез което апелира към …