Валутни курсове за 03.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Навършиха се 90 години от рождението на Мерилин Монро

Навършиха се 90 години от рождението на Мерилин Монро

Измислиците, интригите и тайните около името на актрисата Мерилин Монро са повече, отколкото ролите й. Дори днес, 90 години след рождението й, не е ясна точно съдбата на блондинката.

Мерилин МонроТеориите са много. Една от тях е, че Монро е убита, защото службите са я смятали за неудобна заради връзката й с Джон Кенеди и възможността да е информирана по държавни въпроси.

Друга причина за неприязненото им отношение е, че е била бременна от президента. Трета причина да бъде елиминирана е, че е била комунистка. Противоположна теория пък сочи, че изобщо не е убивана през 1962 г., а живее под друга самоличност до дълбока старост.

Най-голямата загадка наистина е около смъртта й

Обект на спекулации са не само причините да бъде премахната, но и възможността случилото се на 5 август 1962 г. да е пълна инсценировка.

През 1983 г Examiner излиза със заглавие „Монро е жива” и според изданието актрисата е прекарала изминалите години от предполагаемата й смърт в психиатрична клиника, където е държана не по нейно желание, за да не разпространява държавни тайни.

Нов слух се появява през 1985 г., когато фермер от Колорадо убедено твърди, че Монро живее в съседна ферма, но вече не е блондинка, а брюнетка. Сведения за срещи с нея се получават от Ню Йорк, Лос Анджелис и дори затънтени кътчета на Аляска. Фенове разказват, че са засичали Монро в таксита, ресторанти, магазини, дори сред публиката на театрални постановки. Слуховете периодично се подхранват през годините и не стихват.

Последното сведение за среща с нея е от 2001 г., когато в руски сайт се появява информация, че 75-годишната актриса живее инкогнито в столицата на Швейцария Берн. Има версия, че или актрисата е била принудена да инсценира смъртта си, или сама е пожелала това, за да се скрие от светлините на прожекторите.

Дори и да повярваме за смъртта й през 1962 г., се появявят други въпроси. Как и защо е премахната актрисата си остава загадка. Официалата версия е, че се е самоубила. Слуховете за връзката й с президента Кенеди се появяват едва след смъртта му. Дотогава има само догадки по този въпрос.

Джон КенедиСкандалът избухва след това, като едни смятат, че Монро не е искала да се самоубива, а само да сплаши именития си любовник, който пък не е искал да се поддаде на изнудванията й. Появяват се твърдения, че русокосата красавица нееднократно е заплашвала президента, че ако не се разведе и не се ожени за нея, ще се самоубие. Това, според някои, е било само са сплашване, но информацията е, че не е била спасена навреме, или е предозирала медикаментите.

Други слухове свързват заплахата за самоубийство не с Джон, а с Робърт Кенеди. Информацията на някои нейни биографи е, че всъщност голямата любов на Мерилин е бил точно братът на президента. Трети, съвсем конспиративни теории, предлагат версията, че Монро е имала връзка и с двамата братя, които са поръчали убийството й, за да прикрият истината.

Виж също

Източник: Wikimedia

Открива се Роженският събор

От 15 до 17 юли ще се проведе Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен” …