Валутни курсове за 10.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Мъж се опита да прекара над 21 хил. сини хапчета през граница

Мъж се опита да прекара над 21 хил. сини хапчета през граница

Турски гражданин се опита да пласира в Германия хапчета, закупени на черния пазар в Истанбул.

Митническите служители на митнически пункт Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в България от Турция, откриха и задържаха 4470 блистера с 21 820 таблетки лекарствени продукти за повишаване на мъжката потентност.

Турски гражданин е управлявал камиона с чужда регистрация. Той е заявил, че превозва търговски стоки от Турция за Германия през България. След щателна митническа проверка на товарния автомобил, в кабината на шофьора митническите служители откриват завити с одеяла, два кашона пълни с лекарствени продукти. Съдържанието на кашона се изразява в блистера с 11 820 таблетки лекарствен продукт „Vegaxes 130“ и 2500 блистера с 10 000 таблеткиVega 100„.

От пръв поглед става ясно, че на голяма част от опаковките липсва обозначен производител, а на други производителят е индийски. Общото между двата лекарствени продукта се изразява в това, че са от типа на стимулантите на половата мощ.

От черния пзар в Истанбул

Сини хапчетаШофьорът на камиона е признал в показанията си, че лекарствата са лично негови и ги е закупил на черния пазар в Истанбул, за да ги пласира на по-високи цени в Германия, отново на черния пазар.

Всички контрабандни лекарствени продукти са задържани.

Под надзора на Окръжна прокуратура Хасково срещу шофьора на камиона е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …