Валутни курсове за 06.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Здраве / Може ли „полимерът“ да ни подмлади?

Може ли „полимерът“ да ни подмлади?

В желанието си да е перфектен, човек стига далеч.

Екип от американски учени, начело с проф. Даниъл Андерсън от Масачузетския технологичен институт, разработиха нов продукт, който временно изглажда кожата на лицето и премахва бръчките, като го подмладява с цели 20 години. Тази нова „втора кожа“ представлява полимер*, получен въз основата на силикон.

Начинът на нанасяне на продукта е изключително важен момент, защото самият силикон може  да се нанесе на един много тънък и невидим слой. Сам по себе си той  възвръща еластичността на младата кожа на епидермиса.

PolymerОсвен това иновационният продукт ще бъде от полза за лечението на някои кожни заболявания от рода на екземата и псориазиса.

Важно е да се отбележи, че продуктът не носи нежелателни странични ефекти, но ефектът му е с продължителност само 24 часа.

*Полимерите са високомолекулни съединения, молекулите на които се състоят от огромен брой повтарящи се атомни групи, свързани помежду си.

Виж също

Смог

Всеки трети инсулт е причинен от вдишването на замърсен въздух

Приемайки физически нечист въздух, организма предприема насилствено увеличение на кръвното налягане и затлъстяването Само за …