Валутни курсове за 26.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / МВР ще работи по залавянето на членовете от 424 организирани престъпни групи

МВР ще работи по залавянето на членовете от 424 организирани престъпни групи

След проведеното заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, Румяна Бъчварова заяви, че служителите на МВР работят по 424 организирани престъпни групировки в страната.

Румяна Бъчварова
Източник: Wikimedia

По време на заседанието сред основните въпроси беше и стрелбата от 8 юни в Слънчев бряг. Към момента в курортния комплекс са изпратени общо 183 полицаи, също така са командировани и служители с по-висок ранг в Бургас. На заседанието също се обсъди и поста на Живко Даскалов – началник на РУП – Несебър.  Румяна Бъчварова потвърди, че той остава на поста си, както и припомни че ОД на МВР – Бургас е има най-висока оценка за първите три месеца на тази година, както и за цялата предходна.

Цветан Цветанов, председател на комисията, коментира, че ако той имал правомощията да избира кой да бъде на чело на Областната дирекция, щял да избере бившия директор Милен Димитров. Относно стрелбата срещу Димитър Желязков – Очите, Цветанов смята, че вече е изяснено че над него няма нито полицейски, нито прокурорски, нито пък политически чадър. Председателя подчерта, че най-важното след този случай, е дейността за изясняването на криминалния контингент да не спира.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …