Валутни курсове за 02.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Здраве / Лошата миризма на потта се дължи на бактерии

Лошата миризма на потта се дължи на бактерии

Хората невинаги могат да намерят адекватно решение на проблема с лошата миризма на тялото. Добрата хигиена, ползването на различни видове козметика не постига желания ефект. А колко хубаво би било, ако изобщо нямаше нужда да се замисляме над това – ако не се налагаше да използваме дезодорант, ако не се потяхме дори и в най-големите жеги, ако можехме да събуем обувките си, без да се притесняваме от неприятна миризма, ако посещавахме тоалетната на работното място, без притеснение от ароматите след това.

Миризмата на всеки човек е уникална и зависи от начина на хранене, пола, здравословното състояние и приема на лекарства.

Неприятният мирис на потта е известен като бромхидроза и се дължи на секрецията на екринните и апокринните потни жлези, които се намират под мишниците, на гърдите, слабините, стъпалата и дланите.

Лошата миризма на потта е резултат от дейността на бактерии, които са на повърхността на кожата и когато си взаимодействат с потта, отделят странични продукти с неприятен мирис.

Т. нар. „синдром на рибената миризма” се дължи на невъзможността на организма да разгражда триметиламина. Тогава потта, урината и дъхът миришат специфично на риба.

Потта по стъпалата и подмишниците невинаги мирише лошо

ПотНеприятният ефект се получава от бактериите по повърхността на кожата, които са в пряк контакт с нея.

Лошата миризма в интимната област при жените не е задължително причинена от вагинална инфекция. Причина може да е запарващото бельо и по-голяма склонност към изпотяване в тази област, използването на измиващи средства с по-висока киселинност, повишена употреба на захар и мая.

Лошият дъх най-често се дължи на стомашно-чревни проблеми, свързани със задръстване на червата с токсини и нарушен микробен баланс. При този проблем честото миене на зъби, чистенето им с конци, четка за език и антибактериална вода не оказват особен ефект.

Решението – хлорофил

Благодарение на хлорофила – растителният пигмент, който придава зеления цвят на растенията, те абсорбират слънчевата светлина и енергията му, осъществява се фотосинтезата. Това е физико-химичен процес, при който светлинната енергия се използва за насърчаване синтеза на важни органични съединения.

Хлорофилът бива оприличаван на кръвта в човешкия организъм

Той има сходство с червените кръвни клетки. Структурата на молекулата му е сходна с тази на хемоглобина и се различава само по централния атом, който при хемоглобина е желязо, а при хлорофила – магнезий.

Аналогично на състава и функциите на хемоглобина, който се грижи за запасите от червени кръвни клетки, възстановяване на енергийния запас и съставлява 75% от кръвта, и хлорофилът има голяма роля за здравето. Той снабдява кръвта с кислород, подпомага производството на червени кръвни клетки, има силно антиоксидантно и алкализиращо въздействие и благодарение на това се намалява рискът от заболявания, причинени от повишена киселинност.

ХлорофилХлорофилът се използва за дезодориране на вътрешната среда на организма. Той е най-естественото природно средство за елиминиране на лошата миризма на потта, освежаване на краката и премахване на лошия дъх в устата. Намалява и неприятната фекална миризма. Тези негови приложения се реализират най-вече в САЩ.

Течният хлорофил е натурален продукт, източник на висококачествен и високо концентриран хлорофилен комплекс от хлорофил, добит от листата на бяла черница.

Продуктът е естествен дезодорант и детоксикатор във формата на хлорофилови капки.

Той оптимизира дейността и дезодорира стомашно-чревния тракт, като го очиства от токсини. Така намалява миризмата на изпражненията. Елиминира лошия дъх и създава усещане за свежест в устата. Премахва неприятния мирис на потта в проблемните участъци на подмишниците, краката и интимната област. Създава благоприятен баланс на урината и премахва миризмата й. Има ефекта на интимен дезодорант и освежител, като намалява неприятната вагинална миризма. Антитоксикиращо въздейства и възпрепятства абсорбацията на отрови в организма. Намалява риска от увреждане на ДНК-клетките на дебелото черво в следствие увеличената употреба на пържени храни. Неутрализира свободните радикали и предпазва клетките от окисляване. Забавя растежа на болестотворните гъбички Candida albicans. Има антибактериално въздействие, подобрява храносмилането и усвояването на полезните вещества от храната. Намалява образуването на газове в червата и състоянието на запек.

Виж също

Смог

Всеки трети инсулт е причинен от вдишването на замърсен въздух

Приемайки физически нечист въздух, организма предприема насилствено увеличение на кръвното налягане и затлъстяването Само за …