Валутни курсове за 28.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Европа / Италия и Германия: Ще инвестираме в Африка

Италия и Германия: Ще инвестираме в Африка

Германският канцлер Ангела Меркел и италианският премиер Матео Ренци излязоха със съвместно решение – идея по въпроса с кризата, която пораждат бежанците. Основната идея е вместо да се стоят огради, да се заставят охранители да бдят по границите, решението е много по-лесно, а именно да се налеят инвестиции в Африка.

Премиерът на Италия заяви, че трябва да се инвестира в международното сътрудничество, като основната цел е развитие и в създаване на възможности за работа.

Матео РенциОт своя страна канцлерът Меркел смята, че задължително трябва да се намери решение на мигрантския проблем, без да се разрушава Шенгенското пространство.
Тя излезе с изявление, че „Или ще защитим нашите външни граници и ще го направим заедно, или рискуваме да се върнем към национализма, което означава да загубим свободното придвижване на хора и бизнеси“.

В решаването на този проблем се включи и българският премиер Бойко Борисов, призоваващ към по-голяма солидарност. Насочен изцяло към страните от Източна и Централна Европа, неодобряващи на предложението на Евросъюза за разпределение на бежанците.

Борисов не забрави да потвърди, че България ще приеме толкова бежанци, колкото са определени по квота от Брюксел.

Виж също

Източник: Wikimedia

Новоназначения и смени в състава на британския парламент. Борис Джонсън е новият външен министър

Новият британски външен министър е Борис Джонсън. Неговото назначение дойде непосредствено след като Тереза Мей …