Валутни курсове за 28.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Европа / Европа определено е притеснена заради британското желание да напусне ЕС

Европа определено е притеснена заради британското желание да напусне ЕС

The Financial Times коментира, че инициативата на националните медии и лидери от цяла Европа относно британското напускане на Европейския съюз е взела своя връх. Това става ясно от станциите на Daily Mail, където лично унгарският премиер Виктор Орбан призовава на цяла страница англичаните да не напускат голямото Европейско семейство.

Призивът на Орбан е съвсем ясен и конкретно насочен към  гласоподавателите. В него се казва, че изборът на всеки е абсолютно индивидуален, но лидерът би желал да се знае – „Унгария е горда да седи до вас като член на ЕС“. Както следва Орбан не е пропуснал да завърши молбата си с полагането на своя личен подпис.

Доналд Туск
Източник: Wikimedia

Съвсем логично е Доналд Туск президентът на Европейския съвет да не остане безразличен към ситуацията. Той също апелира британците със следните слова: „Останете с нас. Без вас, не само Европа, но и цялата западна общност ще стане по-слаба“.

Под наслов „Молим, не си отивайте“ немското новинарско списание“ Der Spiegel“, отрази на страниците си призива към британския народ.

Безразлични в случая няма, тъй като в „кампанията“ за призоваване на английския народ се  включиха и множество представители на европейския бизнес. Някой от са Airbus, BNР Paribas, Engie, Ingenico и Safran.

Виж също

Източник: Wikimedia

Новоназначения и смени в състава на британския парламент. Борис Джонсън е новият външен министър

Новият британски външен министър е Борис Джонсън. Неговото назначение дойде непосредствено след като Тереза Мей …