Валутни курсове за 05.05.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Наука / „ГоуБоун“ – Иновация в кучешките играчки

„ГоуБоун“ – Иновация в кучешките играчки

Четириногите приятели ще бъдат по-щастливи благодарение на смарт технология

Главоломното развитие на технологиите достигна своя връх с ГоуБоун  – „умната“ играчка-кокал, предназначена за забавление и развлечение  на четириногите, съобщи Фокс нюз.

Създателят на това ново революционно изобретение, което донякъде може би отменя някои основни грижи на стопаните на животинките, е Сантяго Гутиерес. Той е главен изпълнителен директор и основател на компанията „ПълсПетс„.

КучеИзглежда, че изхождайки от личния си опит Гутиерес е стигнал до направата на кокала. Той разкрива, че поради стечение на обстоятелствата, се е налагало неговият домашен любимец Руфъс често да остава сам и буквално да скучае. Разтревожен за него, през 2014-та година Гутиерес разработил прототип на умния кучешки кокал ГоуБоун. На следващата година самият той основава „ПълсПетс“, като основната му цел е цялостното усъвършенстване на смарт произведението.

А вие бихте ли „оставили в ръцете“ на подобна играчка вашият домашен любимец?

След редица изследвания проведени с кучета и котки, учени са стигнали до заключението, че хората, които избират за домашен любимец котката, са лежерни и спокойни. И обратното – тези, които искат животът им да е изпълнен с динамика и повече усмивки „се доверяват“ на кучетата.

Виж също

iNext

BMW в партньорство с Intel и Mobileye пускат нова супер кола робот

BMW, Intel и Mobileye подписаха споразумение за разработването на автономна кола. Нейното наименование ще бъде iNext. …