Валутни курсове за 26.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Европа / Мадрид: Всеки бягащ от Брекзит може би ще бъде данъчно облекчен

Мадрид: Всеки бягащ от Брекзит може би ще бъде данъчно облекчен

Източник: Wikipedia
Източник: Wikipedia

Испанската столица замисля атрактивно предложение на далите гласа си за Брекзит

Испанската столица Мадрид или по-конкретно регионалното правителство на самата нея възнамерява да наблегне върху една от най-обсъжданите напоследък теми. Става дума са т.н. данъчни облекчения, които ще послужат за атрактивното привличане на банки и международни компании. От правителството подчертават, че от тези привилегии могат да се възползват учрежденията, които потенциално могат да напуснат Великобритания, не посредствено след непоколебимия резултата на референдума. Съвсем логично е същите компании да потърсят реализация на европейския пазар.

Правителството на Мадрид сериозно се е заело с участието си в съревнованието между европейските градове. С други думи, градовете се борят кой ще привлече по по-интригуващ начин вече напусналия Лондон бизнес към своите редици. Този процес се налага да се случи преди страната официално да стане самостоятелна.

Надпреварата за привличане на финансовите институции е повече от сериозна

В „играта“ за челните позиции участват Франкфурт и Париж. Те всячески се стараят да привлекат вниманието на лондонските финансови институции.

Испанската столица е решила да се съсредоточи върху тези, които желаят да закупят терени. Мадрид може спокойно да им предостави една по-спокойна работна среда в лицето на един по-изгоден данъчен режим. Освен това в предложението влиза момента с облагането на приходите от недвижими имоти. Всичко се организира около една основна и наистина важна цел – създаването на нови работни места.

Вицепремиерът Сорая Саенс де Сантамара на испанската държава оповести, че освен това Испания наистина се старае да се превърне в основния фаворит и домакин на лондонския банков регулатор на Европейски съюз и на Европейската агенция за лекарствата с централа – Лондон.

Много испанци са наясно, че централите на самите испанските банки са именно в Мадрид и повечето от тях да използвали преимуществата, които им предлагат данъчните стимули за инвестиране.

Преди няколко години, испанското правителство излезе с предложение за цели 95% данъчно облекчение. Тънкият момент е, че то засягаше абсолютно всички фирми, които се нанесат в Коредор дел Енарес – индустриален район на север от града.

 

Виж също

Източник: Wikimedia

Новоназначения и смени в състава на британския парламент. Борис Джонсън е новият външен министър

Новият британски външен министър е Борис Джонсън. Неговото назначение дойде непосредствено след като Тереза Мей …