Валутни курсове за 28.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Българин е задържан на летището в Малта

Българин е задържан на летището в Малта

52-годишен българин е задържан в Малта заради собствено изказване

Вестник Malta Today съобщи, че на летището в Малта е бил задържан мъж от български произход.

Основната причина на задържането е негово изказване – „Никой няма да оцелее“.

След тези свои думи, българинът Иван Златев Манолов ще носи последствията си, след като се изправи пред съд. Арестувалите го органи на реда твърдят, че мъжът е  отправил заплаха към други хора и двама полицейски служители.

На свой ред 52-годишният мъж отрича повдигнатите му обвинения, а искането му да бъде пуснат под гаранция е отхвърлено и той остава в ареста за неясен период от време.

Международно Летище МалтаСъбота сутрин Манолов се е канел да напусне Малта и да се върне в България – но уви. Самият той описва себе си като художник. По време на пътя към летището, в буса, който извозвал хората до самолета, мъжът бил чут да казва, че „Никой няма да оцелее“. Малтийската двойка, която чула тези думи веднага съобщила на органите на реда.

Освен това българинът е отправил заплахи към полицейските органи, които в последствие са го арестували. Документът му за самоличност е бил с изтекъл срок и освен това в него не фигурирало новото местонахождение на мъжа.

Във времена на ежедневни терористични атаки, подобни изказвания не са за предпочитане. Въпреки това, Манолов твърди, че изреченото е било единствено и само на шега, но властите в Малта не са на това мнение и приемат изцяло сериозно случилата се ситуация.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …