Валутни курсове за 26.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Култура / Пловдивският зоопарк ще се погрижи за камилите като климатизира обитанията им

Пловдивският зоопарк ще се погрижи за камилите като климатизира обитанията им

Източник: Wikipedia
Източник: Wikipedia

Редица модерни придобивки очакват обитателите на зоологическа градина в Пловдив

Розовото фламинго буквално обича да бъде в капан на собствените си илюзии и затова от зоопарка ще се погрижат около мястото, което обитава да бъдат монтирани множество огледала. По този начин птицата ще смята, че не е сама, а има много още от вида й покрай нея.

Птиците в зоопарка също ще могат да се насладят на реновираната си клетка, която обхваща един цял декар земя.

Камилите няма да останат по-назад и ще бъдат модернизирани с климатик.

За хищните вълци са отредени множество дънери, скали и монтиране на езеро. Помислено е за всичко, особено за посетителите, които ще бъдат предпазени от евентуални инциденти със зверовете, чрез специална гилотина, поставена на входа на животинската клетка.

Досега бяхме на сушата, нека надникнем какво се случва и във водата

Аквариум, снабден с 5D кино и стъклени тунели ще бъде част от атрактивния пловдивския зоопарк. Посетителите ще имат възможността да се „реят в морското пространство“, преминавайки през тях.

Две азиатски късоноктести видри ще бъдат част от семейството на зоологическата градина. За тези удивителни същества се знае, че са най-малките от самият вид видри. Сован това азиатските приятели живеят на общности.

Нека не пренебрегваме и хвъркатите

Двойка короновани жерави от Африка  ще имат възможността да ощастливят посетителите на парка. Интересното за тях е, че при процеса на измътването на малките, участие взема не само женският, но и мъжкият жерав.

Нандута или определяни още като щраусоподобни птици са доста дребни и пискливи. Наречени са така заради звукът, който издават, буквално „нан-ду“. В зоопарка ще могат да се видят две такива пернати.

Да обърнем поглед и към маймуните

Застрашеният вид маймуни Мона прекараха времето, през което пловдивският зоопарк беше в ремонт, в Ловеч. За тях може да се каже, че са наистина забавни, защото изразяват емоционалното си състояние по много различни и интересни начини. Позволяват си да се сърдят, да хапят, да закачат околните.

Разбира се това е само малка част от атрактивните екземпляри, които могат да се видят в пловдивският зоопарк.

Осинови си животинче

С реновирането на зоопарка пристигат и изненадите. Всеки, който пожелае ще може да осинови някое от животните. Оказва се, че хората наистина проявяват сериозен интерес към приютяването на животните и по-контено за хищните екземпляри.  

 

Виж също

Източник: Wikipedia

2577 данъчни проверки за месец по Черноморието

До два пъти се увеличават оборотите на дискотеки по Северното Черноморие, след като са поставени …