Валутни курсове за 25.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Северна Америка / Шефът на предизбония щаб на Тръмп: „Хилари не може да представлява правата на жените”

Шефът на предизбония щаб на Тръмп: „Хилари не може да представлява правата на жените”

Сам Кловис, шеф на кандидатпрезидентската кампания на Доналд Тръмп, е категоричен, че Хилари Клинтън не може да представлява правата на жените, защото самата тя е допуснала „сексуално хищничество” в дома си.

Това изявление прозвуча в телевизионно предаване по повод последното изказване на Тръмп, че съветникът на президента Бил Клинтън, Винс Фостър, се е самоубил „много странно” през 1993 г.

Доналд Тръмп„Уважавам първите 17 минути на шоуто и разговора за човек, обвинен в сексуално посегателство, но е иронично, че в същото време eдна жена, която иска да защитава правата на жените, не може да контролира сексуалните желания на мъжа си в собствения им дом. Това разкрива много за характера на личността, която се бори за президентския пост”, започна Кловис и отговори на обвиненията в нарушаване на правата на жените и свободния им избор дали да направят аборт, отправени от демократите.

На въпрос на водещия как Хилъри Клинтън е отговорна за действията на съпруга си, Кловис опита да бъде дипломатичен, като определи въпроса за личен. Все пак той добави, че те са публични личности и кандидати за президент, така че интересът на хората към дейността им е оправдан. Това мнение противоречи на изявите на самия Тръмп, който отказа да направи публична данъчната си декларация с аргумента, че това е личен въпрос и хората нямат право да се интересуват от него.

Хилъри КлинтънПреди да се заеме с кампанията на Тръмп, Кловис е шеф на екипа на Рик Пери – друг републикански кандидат, но през 2015 г. става част от отбора на ексцентричния милиардер. Когато поема този пост, изглежда, че Кловис прави компромис със себе си, защото три месеца преди да напусне Пери, споделя в мейл, че поведението на кандидата за президент Доналд Тръмп поставя под сериозни съмнения фундаменталните му убеждения за християнството и консерватизма. Изглежда, че Тръмп никога не е искал прошка от Господ за нищо, продължава текстът на писмото, разпространено от Пери. Кловис не отрича за този мейл и добавя, че там е похвалил Пери, задето е нарекъл Тръмп „рак за консерватизма”. След това се уточнява, че вече е говорил с милиардера и е получил задоволителни отговори.

Реакциите в социалните мрежи на обвиненията към Хилъри Клинтън са противоречиви:

„Повече се интересувам  да чуя детайли за политиката, която Тръмп ще води, ако изобщо има такава”;

„Като мъж не мисля, че е редно да обвиниш жена за действията на нейния съпруг”;

„Не, той няма политика. ,”Да направим Америка велика отново“ не е план или политика. Още повече, че той променя мнението си на всеки час за неща, които казва”, са част от мненията на хората.

Виж също

Виза Канада

Надцакването с визи между Европа, САЩ и Канада продължава

Натиск върху Европейската комисия да вземе до 12 юли становище по отношение на безвизовото пътуване …