Валутни курсове за 29.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Азия и Австралия / Шокираща статистика на УНИЦЕФ: До 2030 г. 69 млн. деца ще починат от това, което може да се предотврати

Шокираща статистика на УНИЦЕФ: До 2030 г. 69 млн. деца ще починат от това, което може да се предотврати

От УНИЦЕФ са категорични – за 14 години близо 70 млн. деца ще намерят смъртта си, въпреки че може да им се помогне

Британският вестник „The Guardian“ помести на страниците си наистина отчайваща информация.

Детският фонд на обединените нации (УНИЦЕФ) излезе с наистина „черна статистика“. Специалистите от фонда са на мнение, че до 2030 година, броят на починалите деца ще е 69 млн. Проблемът е наистина сериозен, но по-трагичното е, че те ще си отидат по причини с абсолютно поправим характер. На други 167 млн. ще им се наложи да живеят в ужасна нищета.

Според последния доклад, който УНИЦЕФ представи за състоянието на децата по света – 750 млн. жени ще са омъжени като деца през 2030 г.

Тъжно дете
Източник: Pixabay

Почти една втора от тези 69-те млн., които ще загинат се очаква да в Субсахарска Африка. Това е така поради факта, че буквално две от всеки три деца не израстват в необходимите условия, съответно не могат да се развият правилно, а какво остава да оцелеят.

От писмения доклад на изпълнителния директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк става ясно, че: „Преди да се направят първия си дъх, шансовете в живота на бедните и изключените деца често се оформят от неравенството. Недоимъкът и дискриминацията срещу техните общности и семейства ще помогнат да се определи дали те да живеят или да умрат, дали те имат шанс да се учат, а по-късно да имат достоен живот „.

Виж също

Китай смог

Повече от половината китайци са изложени на рискова концентрация от фини прахови частици

Международната агенция по енергетика изнася данни от ново проучване, според които замърсяването на въздуха е …