Валутни курсове за 20.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Бизнес / Турция и Италия с промени в туризма

Турция и Италия с промени в туризма

Ръководителят на турската Асоциация на туристическите агенции Башара Улусой предлага постепенно системата на ол инклузив да бъде редуцирана.

Тя е вредна за туристическия сектор и постепенно трябва да отпадне

Таргетът й е от семейства, които се интересуват от ниската цена, но хотели, които предлагат такъв тип услуга, не могат да повишават осезаемо цените си, а разходите им нарастват постоянно, аргументира се Улусой. Решението е в постепенно намаляване на броя на такива хотели, защото системата понижава и общите приходи на държавата от туризъм. Турция трябва да се насочи към привличането на по-платежоспособни туристи, които да търсят качество и да са готови да платят по-високата цена.

В момента е налице спад от 17 до 20% в притока на чуждестранни туристи, макар летният сезон да не е включен в статистиката, но ако тази тенденция се запази и за него, страната ще е на загуба от 7 млрд. долара в сферата на туризма.

Това е рекорден спад в бранша за последните 20 години

В Италия анонсират друга идея за привличане на повече туристи.

Анталия
Анталия, Източник: Wikimedia

В градчето Джесоло са решили да компенсират гостите, като им връщат парите за всеки ден, в който времето е дъждовно. Курортът е в близост до Венеция и претърпя големи щети от лошото време през юни, а бе поразен и от торнадо. Офертата включва туристи, които плащат за шезлонг по едно допълнително евро на плажа, да получат обратно парите си в дъждовните дни. Бонусната система е наречена „трупайте тен, или си вземете парите обратно”.

Условието за това е обаче в периода от 11 до 17 часа количеството на валежите да е по-голямо от 3 мм.

Виж също

Източник: Wikimedia

Новоназначения и смени в състава на британския парламент. Борис Джонсън е новият външен министър

Новият британски външен министър е Борис Джонсън. Неговото назначение дойде непосредствено след като Тереза Мей …