Валутни курсове за 25.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Северна Америка / Тръмп използва „We Are The Champions” без разрешение

Тръмп използва „We Are The Champions” без разрешение

Брайън Мей, китарист на легендарната британска рок група „Куин”, призова Доналд Тръмп да не използва песните на музикантите в предизборната си кампания.

Повод за това стана появата на кандидата на републиканците по телевизията, съпроводена с прочутия световен хит на групатаWe Are The Champions.

Брайън Мей споделя на официалния сайт на „Queen”, че след „шоуто” на Тръмп на гърба на групата е получил „лавина от възражения”. Музикантът уточни, че не прави официално изявление от името на групата, но потвърждава, че нито им е искано разрешение за използване на което и да е тяхно парче, нито пък те са давали такова.

Доналд Тръмп„Консултираме се, за да решим какво да предприемем”, продължава Мей, като не уточнява отношението на музикантите към политическите виждания на Тръмп, но изразява виждането си, че музикантите никога не са си позволявали групата им да бъде използвана с политически цели.

„Нашата музика дава израз на нашите мечти и убеждения, но тя е за всички, които искат да слушат и да ѝ се наслаждават”, обобщи великият китарист.

С изявите си американският политик предизвика редица групи и изпълнители да се разграничат от кампанията му

Сред другите имена, забранили му да използва творчеството им, личат „Ролинг стоунс”, „Аеросмит”, „Ар И Ем”, Нийл Йънг, Адел.

Виж също

Виза Канада

Надцакването с визи между Европа, САЩ и Канада продължава

Натиск върху Европейската комисия да вземе до 12 юли становище по отношение на безвизовото пътуване …